Opel - Perinteiset käyttövoimajärjestelmät

KOHTI VIHREÄMPÄÄ TULEVAISUUTTA.

Opelin saavutuksia ovat muun muassa ensimmäinen katalysaattorilla vakiona varustettu auto Saksassa, maailman ensimmäinen kolmilitrainen auto ja ensimmäinen Euro 4 -päästöstandardien vaatimukset täyttävä dieselauto. Opel on aina ottanut johtavan roolin asiakkaiden taloudesta ja ympäristöstä huolehtimisessa. Tulevaisuuden tie ei koostu vain vaihtoehtoisten voimansiirtojärjestelmien ja kestävien konseptien pitkäaikaisesta kehittämisestä, vaan myös jatkuvasta lyhyen tähtäimen polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähentämisestä.


Voidaksemme saavuttaa tämän tavoitteen tarjoamme ympäristöystävällisiä tekniikoita, kuten Start/Stop-järjestelmän, pienempiä moottorikokoja ja laajan valikoiman polttoainetta säästäviä ecoFLEX-malleja.

Enlarge

BlueInjection-tekniikka kasvattaa tehoja vähemmillä päästöillä.

BlueInjection-järjestelmä vähentää dieselmoottoreiden typpioksideja tavoitteena tiukentuneet Euro 6 –päästörajat. BlueInjection-järjestelmä hyödyntää myrkytöntä AdBlue-nestettä (DEF=Diesel Exhaust Fluid), mikä suihkutetaan pakokaasuihin ja muuttaa typpioksidit vedeksi ja vedyksi.


Huoltovapaa LNT-tekniikka (Lean NOx Trap)

Meriva 1.6 CDTI -moottorin typpioksidipäästöjä (NOx) on vähennetty välttämätön Euro 6 -normin vaatimusten tasolle hyödyntämällä LNT-tekniikkaa (Lean NOx Trap). Siinä on erityinen katalysaattori, LNT-järjestelmä imee typpihiukkasia itseensä kuin sieni. Kun LNT-järjestelmän huippukapasiteetti on saavutettu, se palautetaan ruiskuttamalla erittäin pieniä määriä polttoainetta.

 


Enlarge

Säästä kustannuksia polttoainetta säästävillä ecoFLEX-malleilla

Kestävällä kehityksellä on pitkä historia Opelilla. Siksi pystymme nyt tarjoamaan paljon älykkäitä ja innovatiivisia vaihtoehtoja. Opelin ecoFLEX-merkki on niissä Opel-malleissa, joiden polttoainesäästöt ovat suurimmat. Toisin sanoen nämä ovat autoja, joiden polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat malliston pienimmät.

 

Valittavanasi on neljä käyttövoimatyyppiä yksilöllisten tarpeittesi ja mieltymystesi mukaan. Opelin kattavaan ecoFLEX-mallien valikoimaan sisältyy polttoainetta säästäviä bensiinimalleja, dieselmalleja, yhdistettyjä bensiini- ja LPG-malleja sekä maakaasumalleja.


Enlarge

Vähemmän on enemmän: moottorikokoa pienentävä tekniikka

Moottorikoon pienentämisen periaate on varsin yksinkertainen: pieni moottori tekee ison moottorin työn. Käytännössä asia voi kuitenkin muuttua monimutkaiseksi: jos moottoriin kohdistuu liian suuria vaatimuksia, se voi kulua nopeasti. Opel käyttää uusinta tekniikkaa, jotta tämä vaikutus vältetään. Esimerkiksi ECOTEC®-moottoreiden muuttuva venttiilin ajoitus ja imusarja takaavat erinomaisen suorituskyvyn ja vähentävät polttoaineen kulutusta ja päästöjä.


Opelin turboahdetut moottorit ovat toinen selkeä osoitus moottorikoon pienentämisen periaatteesta. Näissä moottoreissa on venttiilikoneisto, jossa kitka on optimoitu, natriumtäytteiset pakoventtiilit, lyhennetyt männät ja liiallisen ahtopaineen toiminto. Näiden ominaisuuksien ansiosta moottoreiden suorituskyky ja vääntö ovat paremmat, mutta kulutus ja päästöt ovat pienemmät.


Enlarge

Pysähdyksistä liikkeelle: Start/Stop-järjestelmä

Tämä erittäin tehokas tekniikka, joka pääsee oikeuksiinsa kaupunkialueella sekä ruuhkaliikenteessä, toimii hyvin yksinkertaisella tavalla: moottori sammuu liikenneruuhkassa tai punaisissa valoissa, kun kuljettaja valitsee vapaan vaihteen ja vapauttaa kytkimen. Liikkeelle pääsee yksinkertaisesti painamalla kytkintä ja valitsemalla vaihteen.


Turvallisuus- ja mukavuussyistä lämpötilan säätö, ohjaustehostin ja jarrutehostin pysyvät käytössä moottorin ollessa sammutettuna.

 

Start/Stop-tekniikka on tällä hetkellä saatavilla Opel Corsaan, mutta pian se tulee saataville myös Opel Astraan ja Zafiraan ja vuoden 2012 kaikkiin paljon myytyihin malleihin.


Jarrutus energian talteenotto

Kaikki Start / Stop-järjestelmän omaavissa moottoreissa on myös erityinen energian talteenotto, mikä varmistaa rullatessa ja jarruttaessa parhaan mahdollisen latauksen akuille, mikä auttaa pienentämään polttoaineen kulututusta sekä päästöjä.


Enlarge

ecoFLEX Drive Assist

ecoFLEX Drive Assist -apujärjestelmä näyttää juuri oikean hetken vaihtaa vaihdetta, jotta ajo on mahdollisimman taloudellista. Tämä ei kuitenkaan ole järjestelmän ainoa toiminto. Se näyttää myös, mikä laitteisto käyttää eniten energiaa, ja viimeisten 50 kilometrin polttoaineen kulutuksen. Tätä varten järjestelmässä on kolme alivalikkoa, jotka näkyvät keskusnäytössä mittareiden välissä.

 

 

Lue lisää