Opel - Kestävän kehityksen virstanpylväitä
Opelin virstanpylväitä - Innovaatio

Innovaation virstanpylväitä

Lue, miten Opelin innovatiivisesta hengestä on monin tavoin hyötyä sinulle.

Opelin innovaatioiden virstanpylväitä
Opelin muotoilun virstanpylväitä

Muotoilun virstanpylväitä

Katso, miten tunteellinen vetovoimaisuus ja käytännölliset läpimurrot ovat määritelleet Opelin muotoilun aikojen kuluessa.

Opelin muotoilun virstanpylväitä

VIHREITÄ VIRSTANPYLVÄITÄ.

Ymmärsimme jo kauan sitten, että luonnonvaroja täytyy käyttää vastuullisesti. Olemme sijoittaneet vuosikymmenien työn ympäristöinnovaatioihin, jotka vähentävät päästöjä ja tekevät toiminnastamme enemmän kestävän kehityksen mukaiseksi.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

Saksalaisen ÖKOTREND-tutkimuslaitoksen ja AUTO TEST -lehden puolueettomasti valitsema luokkansa ympäristöystävällisin auto, Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG, on todiste siitä, että mukavuus ja suorituskyky voidaan yhdistää puhtaaseen ja taloudelliseen autoiluun. Alhaisten CO2-päästöjen (129 g/km ) maakaasun ja vieläkin paremman CO2-tasapainon omaavan maa- ja biokaasuyhdistelmän käyttö on palvelus ympäristölle.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2012 Opel Ampera voitti International Engine Award -palkinnon

2012 Opel Ampera voittaa International Engine Award -palkinnon

76 toimittajaa 35 maasta äänesti Opel Amperan moottorin Vuoden moottoriksi. Tunnutus tuli vihreän teknologian, laajennetun toimintasäteen ja kustannustehokkuuden onnistuneesta yhdistelmästä. Voitto jatkaa Opel Amperan saamien palkintojen sarjaa, johon kuuluvat aiemmin voitetut World Green Car of 2011 ja Car of the Year 2012 -palkinnot.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2010 Uusi Corsa ja Astra ecoFLEX-mallit

2010 Uusi Corsa ja Astra ecoFLEX-mallit

Uuden Astra 1.3 CDTI ecoFLEX-mallin CO2-päästöt ovat vain 109 g/km ja sen yhdistetty polttoaineen kulutus on 4,1 litraa sadalla kilometrillä, ja se tuo entistä enemmän tehoa Opelin vastikään esiteltyyn kompaktiluokan autoon. Corsa ecoFLEX 1.3 l CDTI tuottaa poikkeuksellisen pienet CO2-päästöt: vain 98 g/km 3-ovisessa mallissa.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2009 Opel paljastaa Ampera-sähköauton Geneven autonäyttelyssä

2009 Opel paljastaa Ampera-sähköauton Geneven autonäyttelyssä

Opel esitteli mullistavan laajennetun käyttösäteen sähköautonsa. Amperan pyöriä pyörittää aina ja kaikilla nopeuksilla sähköenergia. Sen käyttösäde on 40 kilometriä (MVEG) käytettäessä 16 kWh:n litiumioniakkuun varastoitua sähköä. Hiilidioksidipäästöjä ei synny silloin lainkaan. Kun akusta loppuu virta, moottorigeneraattorin tuottama sähkö laajentaa Amperan käyttösäteen yli 500 kilometriin.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2008 ecoFLEX-mallisto esiteltiin

2008 ecoFLEX-mallisto esiteltiin

Opel esitteli automallistojensa pienipäästöiset ecoFLEX-mallit. Ensimmäiset mallit ovat Corsa, Meriva, Zafira ja Astra. Corsa ecoFLEX tuottaa CO2-päästöjä vain 119 grammaa kilometrillä ja sen keskimääräinen kulutus on vain 4,5 litraa dieseliä sadalla kilometrillä.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2007 Opel esittelee Flextremen IAA:ssa

2007 Opel esittelee Flextremen IAA:ssa

Flextreme-konseptiauto on Amperan edelläkävijä. Flextremessä on sähkömoottori, joka saa käyttövoimansa akuista. Autossa on polttomoottori ainoastaan akkujen lataamista varten. Täysin uuden ja ympäristöystävällisen E-Flex-järjestelmän avulla työmatkalaiset voivat ajaa 55 kilometriä joka päivä tuottamatta lainkaan CO2-päästöjä.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2003 Huoltovapaa hiukkassuodatin

2003 Huoltovapaa hiukkassuodatin

Huoltovapaassa dieselhiukkassuodattimessa (DPF) on innovatiivinen uudistusprosessi, jonka ansiosta järjestelmässä ei tarvita lisäaineita eikä se vaikuta lähes lainkaan polttoaineen kulutukseen, CO2-päästöihin eikä tehoon.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2000 Maakaasuauton ensiesittely

2000 Maakaasuauton ensiesittely

Opel paljasti Berliinissä lokakuun lopussa järjestetyssä AAA-autonäyttelyssä Zafira-konseptiauton, jossa on voimanlähteenä käytetään maakaasua. Zafira 1.6 CNG -mallissa on yksiarvoinen käyttövoimayksikkö, joka on optimoitu maakaasun käyttöä varten. Zafira CNG:n suurin vahvuus on sen erinomainen taloudellisuus: Zafira CNG:n polttoainekustannukset ovat noin 50 prosenttia pienemmät vastaavan kokoiseen bensiinimoottoriversioon verrattuna.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 2000 Polttokennojen esiinmarssi

2000 Polttokennojen esiinmarssi

GM/Opel esittelee HydroGen1:n, polttokennotekniikkaa hyödyntävän Zafiran, jonka käyttövoimana on vety. Sen voimanlähteenä on 55 kW:n (75 hv:n) kolmivaihemoottori, jonka sähkövoiman tuottaa puhtaasti vetytoiminen polttokennoyksikkö. HydroGen1 -mallin huippunopeus on 140 km/h, sen käyttösäde on noin 400 km ja mullistavan moottorinsa ansiosta se ei tuota lainkaan päästöjä.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 1995 Pienempi kulutus pienemmän painon ansiosta

1995 Pienempi kulutus pienemmän painon ansiosta

Corsa ECO3 on maailman ensimmäinen kolmen litran auto. Se kuluttaa dieseliä vain 3,4 litraa sadalla kilometrillä. Näin pieni kulutus on saavutettu pääasiassa vähentämällä auton massaa radikaalisti käyttämällä konepellissä, ovissa ja lokasuojissa hiilikuituvahvisteisia komposiittimateriaaleja ohutlevypaneelien sijaan.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 1989 Katalysaattori vakiona

1989 Katalysaattori vakiona

Opel asentaa ensimmäisenä eurooppalaisena autonvalmistajana katalysaattorin vakiona kaikkiin autoihin pienimmästä suurimpaan malliin. Opel otti myös ensimmäisenä käyttöön muoviosien kierrätysrenkaan.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 1989 Aerodynamiikan maailmanennätys Calibralle

1989 Aerodynamiikan maailmanennätys Calibralle

Uusi Calibra teki aerodynamiikan ennätyksen. Tämän coupé-mallin mullistava ilmanvastuskerroin (Cd) on 0,26.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 1981 Vesipohjainen lakka

1981 Vesipohjainen lakka

Opel käytti ensimmäisenä autonvalmistajana vesipohjaista lakkaa sarjatuotannossa Rüsselsheimin maalaamossa. Näissä lakoissa ei ole juurikaan orgaanisia liuotteita ja niiden ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienemmät.

Kestävän kehityksen virstanpylväitä - 1972 Opel GT tekee dieselin maailmanennätyksen

1972 Opel GT tekee dieselautojen maailmanennätyksen

Muunneltu Opel GT, jonka teho on 95 hv ja jossa on 2,1 litran turbodieselmoottori, teki useita dieselkäyttöisten autojen maailmanennätyksiä Opelin testikeskuksessa Dudenhofenissa ja saavutti 197,5 km/h:n huippunopeuden. Pian tämän jälkeen Opel Rekord 2.1 D -mallista tuli ensimmäinen dieselhenkilöauto, jonka Opel toi markkinoille.