VUODEN PAKETTIAUTO SUOMESSA 2011:  MOVANO.

Opel Movanon ominaisuudet palkittiin.

Ehdokkaiden korkea taso vaikeutti tänä vuonna Vuoden Pakettiauton valintaa, mutta lopulta yksi pakettiautokaksikko nousi muiden yläpuolelle. Opel Movano sai arvostetun tittelin vuodeksi haltuunsa.

15.8.2011

Vuoden Pakettiauto Suomessa 2011

Ehdokkaiden korkea taso vaikeutti tänä vuonna Vuoden Pakettiauton valintaa, mutta lopulta yksi pakettiautokaksikko nousi muiden yläpuolelle. Opel Movano sai arvostetun tittelin vuodeksi haltuunsa.


Vuoden Pakettiauto Suomessa 2011 myönnettiin Opel Movanolle ja sen sisarmallille Renault Masterille. Arvonimi osuu kaksikosta paremmin Opelin Movanolle, sillä se on myynnissä Suomessa laajemmalla mallistolla ja paremmin varustettuna suositushintojen ollessa noin pari tuhatta euroa vastaavia Renaultin malleja alhaisemmat.


Auto tekniikka ja kuljetus kirjoittaa numerossaan 6/2011 valinnan perusteista seuraavaa: ”Molemmilla merkeillä on tuotteen puolesta suuria mahdollisuuksia kilpailuun markkinoiden kärkimerkkejä vastaan. Teknisinä tuotteina ne ovat yllättävän hyviä.”


Valinnan perusteiksi nimettiin laaja mallisto, varustelu, huolenpito (pitkä huoltoväli), polttoainetalous ja ajettavuus. Eri kohteissa nostettiin esiin muun muassa mahdollisuus saada auto sekä etu- että takavetoisena ja Suomeen valitun malliston maamme olosuhteisiin sopivat voimalinjat. Ohjaamon ratkaisut helpottavat kuljettajan jokapäiväistä toimintaa ja 40 000 kilometrin huoltoväli puolestaan yhdessä ketjukäyttöisen jakopään kanssa varmistaa auton olevan jatkuvasti liikkeessä.


Samassa Auto tekniikka ja kuljetuksen numerossa koeajettiin Opel Movano L2H2 Easytronic 2,3 CDTI. Easytronic-vaihteisto on automatisoitu käsivalintainen vaihteisto, jonka saa etuvetoiseen Movanoon 92 kW (125 hv) tehoisen moottorin kanssa. ATK:n arvio vaihteistosta on lyhyt ja naseva: ”Kuusiportainen vaihteisto yllättää. Se toimii paremmin kuin yksikään aikaisemmin kokeilemamme pakettiauton robottivaihde.”


Movanon arvioitiin olevan monelle outo tuttavuus, joka on kuitenkin saatavissa juuri sellaisena kuin asiakas haluaa. Movanon voi tilata neljällä korin pituudella ja korkeudeksi saa parhaiten käyttötarkoitukseen sopivan kolmesta vaihtoehdosta. Kuten edellä kerrottiin, jopa vetotavan voi valita eli Movano on saatavana sekä etu- että takavetoisena. Moottori on aina 2,3-litrainen, mutta tehovaihtoehtoja on kolme: 74, 92 ja 107 kW (100, 125 ja 146 hv).


Opel Movanon käyttökelpoisuutta lisää sen kattava varustelu. Turvallisuus on otettu hyvin huomioon, sillä ajonvakautus on takavetoisissa vakiovaruste ja etuvetoisiin sen saa lisävarusteena. Ilmastointilaite, kauko-ohjattu monipuolinen keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunannostimet kuljettajan ikkunan automaattitoiminnolla sekä sähköllä säädettävät ja lämmitettävät ulkotaustapeilit ovat kaikki vakiovarusteita, kuten ohjauspyörästä säädettävä radio/CD-soitin.


Opel Movanon käyttökustannukset ovat alhaiset, sillä huoltoväli on pitkä ja huollot nopeutensa ansiosta halpoja. Polttoaineenkulutus on erittäin kohtuullinen ja hankintahinnat ovat järkevällä tasolla. Opel Movanoiden hinnat alkavat 30 188,74 eurosta.