MOVANO - VUODEN PAKETTIAUTO SUOMESSA 2011.

3.8.2011

Vuoden Pakettiauto Suomessa valittiin tiukkojen keskustelujen ja äänestysten jälkeen. Valinnan teki vaikeaksi ehdokkaiden korkea taso -  joukossa ei ollut lainkaan huonoja vaihtoehtoja. Tiukan työrupeaman jälkeen laskettiin kaikki äänestyksissä annetut pisteet yhteen ja saatiin selville voittaja: Opel Movano.


Valinnan perusteena toimivat seuraavat kriteerit:


1. Laaja mallisto
Autot ovat saatavilla laajana mallistona tarpeen mukaan joko etu- tai takavetoisina. Suomeen valitun malliston tehot ja voimansiirrot osuvat maamme olosuhteisiin hyvin. Koripituuksia ja korkeuksia on saatavana tärkeimmät kuljetustarpeet huomioivasti. Autosta on myös alustamalli.


2. Varustelu
Suomessa tarvittava varustelu on hyvää tasoa. Erityistä kiitosta pitää antaa ohjaamoon tarjolla oleville, arkea helpottaville ratkaisuille. Pikkutavaralle on säilytystiloja poikkeavan runsaasti. Hyvä esimerkki varustuksesta on lisähintaan saatavilla oleva kohtuuhintainen ja hyvin toimiva navigointijärjestelmä. Turvavarustus on uusimmissa malleissa kohdallaan. Varusteiden hinnat ovat usein kohtuullisia.


3. Huolenpito
40 000 kilometrin huoltoväli on maamme oloihin sopiva. Huollontarpeesta on tehty vähäistä. Siksi esimerkiksi moottorin jakopää on ketjukäyttöinen. Huollon vaatima aika on tehtaalla suunniteltu mahdollisimman vähäiseksi.


4. Polttoainetalous
Polttoainetalous on osoittautunut koeajoissa hyväksi. Päästötaso on kohtuullinen, ei kuitenkaan alan ehdotonta huippua.


5. Ajettavuus
Auto sopii ajo-ominaisuuksiltaan hyvin Suomen vaihteleviin keleihin. Se on helposti hallittavissa oli se siten etu- tai takavetoinen.


- Auto, tekniikka ja kuljetus 6/2011