UUSI TILAIHME OPEL COMBO.

Tehokkuutta ja taloudellisuutta kaikkeen kuljettamiseen

21.7.2011

Ensi vuoden alussa myyntiin tuleva Opel Combo kasvaa aivan uusiin mittoihin. Laaja mallisto tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja niin mukavaan matkustamiseen kuin tavaroiden siirtämiseen paikasta toiseen.


Uusi Opel Combo on suunniteltu yhteistyössä Fiatin kanssa ja se perustuu pitkälti Vuoden pakettiautoksi 2011 valittuun Fiat Doblòon. Fiatin tavoin myös Opel Combo on saatavissa joko 2,755 tai 3,015 metrin akselivälillä, jolloin korin pituus on vastaavasti 4,39 tai 4,74 metriä. Pakettiautoversiossa on myös kaksi korin korkeutta, jotka ovat 1,85 ja 2,10 metriä. Henkilöauton saa joko viidelle tai seitsemälle rekisteröitynä, joten vaihtoehtoja on runsaasti.Monipuolista tavarankuljetusta


Opel on yksi suosituimpia pakettiautomerkkejä Euroopassa, minkä vuoksi uuden Combon suunniteluun on käytetty aikaa. Mallia on valmistettu vuodesta 1985 lähtien ja sitä on myyty vuosittain parhaimmillaan 72 000 kappaleen vauhdilla. Edelleen yli 25 vuotias Combo on useissa maissa kolmen suosituimman pakettiautomallin joukossa.


Uuteen Opel Comboon voi valita joko yhden tai kaksi liukuovea tavaratilan sivuille. Henkilöautomallissa on aina liukuovi molemmilla puolilla ja kookas takaluukku. Pakettiautoon on saatavissa takaluukun lisäksi myös epäsymmetrisesti jaetut takaovet. Lisäksi pakettiautoversioon saa avattavan yläluukun, joka helpottaa pitkien esineiden kuten tikapuiden kuljettamista.


Tavaratila on auton ulkomittoihin nähden todella kookas, sillä lyhyeen versioon mahtuu tavaraa 3,8 kuutiometriä ja pitkään versioon 4,6 kuutiometriä. Kaiken lisäksi tavaroiden lastaaminen on helppoa, sillä ovet ovat kookkaat ja nostokorkeus vain 0,544 metriä. Uuden Opel Combon kantavuus riittää raskaidenkin lastien kuljettamiseen.Laaja moottorivalikoima


Konepellin alle uuteen Opel Comboon saa peräti kuusi moottoria, joista on helppo valita omaan käyttötarpeeseen sopivin voimanlähde. Moottoreista neljä toimii dieselillä, yksi bensiinillä ja yksi maakaasulla. Dieselmoottorien tilavuudet ovat 1,3, 1,6 ja 2,0 litraa. Pienin ja toinen 1,6-litrainen kehittävät 66 kW (90 hv). Tehokkaammassa 1,6-litraisessa on voimaa 77 kW (105 hv) ja 2,0-litrainen tarjoaa komeasti 99 kW (135 hv).  Bensiinimoottorista löytyy 70 kW (95 hv) ja halvalla maakaasulla toimivan moottorin teho on 88 kW (120 hv).


Kaikki muut voimapaketit paitsi maakaasulla toimiva moottori ja automatisoidulla vaihteistolla varustettu 1,6 CDTI (66 kW/90 hv) ovat saatavissa myös polttoainetta säästävällä ja päästöjä pienentävällä Start/Stop-järjestelmällä varustettuna. Uuden Opel Combon käyttökustannuksia alentavat pienen kulutuksen lisäksi myös pitkät huoltovälit, jotka ovat dieselmoottorilla varustetuissa malleissa peräti 35 000 kilometriä tai yksi vuosi.Mukavuutta varusteilla


Kaikissa Opel Comboissa on kattavan turvavarustelun lisäksi paljon ajoa helpottavia ja kuljettajan sekä matkustajien mukavuutta lisääviä varusteita. Kaikissa versioissa on muun muassa keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunannostimet edessä sekä korkeuden ja etäisyyden säädöllä varustettu ohjauspyörä.  Henkilömallin varustetasot ovat muista Opel-malleista tuttuun tapaan Essentia, Enjoy ja Cosmo.


Ensimmäiset uudet Opel Combot toimitetaan asiakkaille Euroopassa helmikuussa. Suomeen tuotavat mallit sekä niiden hinnat ilmoitetaan lähempänä myynnin alkamisajankohtaa. Uusi Opel Combo esitellään yleisölle syyskuun 13.-25. päivinä  Frankfurtin autonäyttelyssä.