NELIVETOINEN INSIGNIA NYT MYÖS DIESELINÄ.

Vuoden 2011 alkaessa Opel kasvattaa Insignia mallistoaan mielenkiintoisilla versioilla. Entisajan runsaslumisten talvien palattua uusi nelivetoinen Insignia on mainio vaihtoehto, etenkin kun siinä on erittäin kattava Sport Business Line -varustelu.

18.1.2011

Opel uusi vuosimalliin 2011 siirryttäessä Insignia mallistoaan jonkin verran. Porrasperäinen kori jätettiin pois vähäisen kysynnän takia ja nyt keskitytään viisioviseen suurella takaluukulla varustettuun hatchbackiin ja farmarikoriseen Sports Toureriin.


Ostaja saa rahalleen aiempaa enemmän vastinetta vuosimallin 2011 Insigniassa, sillä moottorivaihtoehdot ovat tehokkaampia. Perusbensiinimoottorina Essentia-varusteisissa versioissa on 103 kW kehittävä 1,8-litrainen ja Edition varusteiden myötä moottorina on väkevä 132 kW:n tehoinen ahdettu 1,6-litrainen, joka on myös kaikkien Business-versioiden perusmoottori. Ainoastaan Essentia-varusteisessa Insigniassa on 81 kW:n tehoinen dieselmoottori, kaikissa muissa on tehokkaampi mutta samalla erittäin vähän kuluttava 118 kW:n kehittävä versio.


Järkevä nelivetovaihtoehto
Neliveto sopii erinomaisesti talven liukkaisiin olosuhteisiin, mutta siitä on iloa ympäri vuoden. Se ei ainoastaan paranna merkittävästi etenemiskykyä, vaan lisää myös turvallisuutta. Nelivetoinen Opel Insignia on adaptiivisen nelivetonsa ansiosta vielä etuvetoista sisartaankin vakaampi ja järjestelmän edut tulevat esiin esimerkiksi äkillisen väistön kaltaisissa tilanteissa.


Opel Insignian adpatiivista eli mukautuvaa nelivetoa ohjaillaan elektronisesti, ja se on kaiken aikaa tietokoneen välityksellä yhteydessä niin ajonvakautukseen kuin lukkiutumattomiin jarruihin. Nelivedon ohjausjärjestelmä mittaa satoja kertoja sekunnissa lukuisten anturien välityksellä pyörien nopeutta, sivuttaiskiihtyvyyttä, ohjauspyörän kulmaa, kaasupolkimen asentoa ja lukuisia muita asioita, joiden perusteella voiman jako ratkaistaan.


Opelin nelivedossa kaikki voima voidaan välittää tilanteen mukaan taka- tai etupyörille. Mikäli auto on varustettu Opelin edistyksellisessä FlexRide-alustalla, ajaja voi itse vaikuttaa voiman jakoon. Kun jousitus säädetään urheilulliseksi (Sport-moodi), taakse menee enemmän voimaa.


Suomeen tuotavat neliveto-Insigniat ovat Sport- tai OPC-varusteisia, jolloin nelivedon yhteydessä on takana sähköisesti toimiva luistonrajoitin. Sen hydraulinen kytkin monipuolistaa voiman välittymistä sille pyörälle, jolla on eniten pitoa, sillä voimaa jaetaan myös takapyörien kesken. Nelivetoinen Opel Insignia onkin ajo-ominaisuuksiltaan lähes urheiluautojen luokkaa.

Opel Insigia OPC Sports Tourer palkittiin jälleen
Oikeastaan on vähättelyä todeta nelivetoisen Opel Insignian olevan lähes urheiluautojen luokkaa, sillä saksalaisen AutoBild-lehden lukijat valitsivat Insignia OPC Sports Tourerin jo toisen kerran peräkkäin parhaaksi urheiluautoksi farmariautojen sarjassa. Opel Insignia OPC:n ostajiat saavat keväällä lisää vaihtoehtoja, kun kahden korimallin lisäksi voi tehdä valinnan nykyisen käsivalintaisen ja uuden kuusiportaisen automaatin välillä.


Euroopassa kaksilitraisella bensiiniturbomoottorilla varustetun Insignian ostajista melkein puolet valitsee omansa nelivetoisena. Vaihtoehdon suuren suosion takia Opel halusi tuoda sen entistä laajemman ostajakunnan saataville, joten nyt nelivedon saa myös 118 kW:n tehoisen 2,0 CDTI-moottorin ja kuusiportaisen automaattivaihteiston kanssa. Suorituskyky ja taloudellisuus ovat hyvässä tasapainossa, sillä nollasta sataan ehtii kymmenessä sekunnissa ja kulutus jää alle 7 l/100 km. Hiilidioksidipäästöt ovat 5-ovisessa 174 g/km ja Sports Tourerissa 179 g/km.


Uusissa Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4-malleissa on kattava Sport Business Line -varustus, joka on saatavissa myös muihin vuosimallin 2011 Insignioihin. Siihen kuuluvat muun muassa Opelin erinomaiset mukautuvat kaksoisksenonvalot, pysäköintiapu edessä ja takana sekä Sports Tourereissa sähkötoiminen takaluukku. Dieselmoottoristen nelivetoisten Insignioiden hinnat alkavat 40 857,81 eurosta. Bensiinimoottoristen Insignia 4x4-mallien hinnat lähtevät 44 930,28 eurosta.