OPELIN TÄYTYY KASVATTAA TUOTANTOAAN.

Opel* lisää uusia vuoroja Astraa valmistaville Gliwicen ja Ellesmere Portin tehtaille vastatakseen valtavaan kysyntään. Vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana Opel on noussut Euroopassa viime vuoden kuudennelta sijalta neljänneksi eniten myydyksi automerkiksi.

18.5.2011

Opelille tämän vuoden alku on ollut erinomainen, sillä yhtiö on menestynyt erinomaisesti niin myynnillä kuin taloudellisella tuloksella mitaten. Koko Euroopan automyynti on ollut pienoisessa parin prosentin laskussa, mutta ensimmäisellä neljänneksellä Opelin rekisteröinnit kasvoivat neljällä prosentilla. Markkinaosuuden kasvaessa 5,8 prosentista kuuteen Opel on ohittanut Euroopan merkkikohtaisessa myyntitilastossa pari kilpailijaansa nousten neljännelle sijalle. Maaliskuun myynneissä Opel oli jo pronssilla.


Mallikohtaisesti varsinkin Astra Sports Tourer ja Meriva ovat menestyneet erinomaisesti, sillä kumpikin on oman luokkansa eniten myyty automalli Euroopassa. Kaikkien automallien joukossa Opel Corsa ja Astra kiipeävät kohti kärkeä, sillä vuoden takaiset 6. Ja 8. sija ovat vaihtuneet tänä vuonna neljänneksi ja viidenneksi sijaksi.


Vastatakseen kasvaneeseen suosioonsa Opelin on lisättävä työvuoroja tehtailleen. Ainakin touko-, kesä- ja heinäkuun ajan Astra Hatchbackia ja Sports Toureria valmistavilla Gliwicen ja Ellesmere Portin tehtailla on kahdeksan lisävuoroa. Sen lisäksi Astran tuotanto käynnistetään elokuusta alkaen myös Rüsselsheimissa Insignian rinnalla.


Myyntimenestys näkyy myös yhtiön tuloksessa. Emoyhtiö General Motors teki kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä erinomaisen tuloksen. Oma osansa siihen on Opelilla, joka nousi voitolliseksi ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007.


Suomessa henkilöautomarkkinat ovat kasvaneet ensimmäisten neljän kuukauden aikana lähes viidenneksellä. Euroopan tapaan Opel on kasvattanut markkinaosuuttaan eli myynti on sujunut vielä markkinoiden kasvuakin vilkkaammin. Opelin myynnin kasvu oli 1-4/2011 komeasti 27,9 %, mikä tuo markkinaosuudeksi 4,4 prosenttia. Saavutus on hieno, sillä jo vuosi sitten Opel oli hyvässä vauhdissa uuden Astran ansiosta.


Tänä vuonna Opel Astra on menestynyt erinomaisesti, sillä neljän ensimmäisen kuukauden jälkeen se on henkilöautojen mallikohtaisen rekisteröintitilaston viidennellä sijalla yli kolmen prosentin markkinaosuudella. Opelin menestys ei rajoitu Suomessa Astraan, vaan lähes kaikki mallisarjat ovat lisänneet suosiotaan. Opel Corsan myynnin kasvu on melkein 50 prosenttia, Zafira on yli kaksinkertaistanut myyntinsä vuoden alkukuukausina ja uuden Merivan myötä sen rekisteröinnit ovat kasvaneet yli kymmenkertaisiksi viime vuoteen verrattuna.


*Brittein saarilla Opelit myydään Vauxhall-merkkisinä.