OPEL AMPERA VALITTIIN VUODEN AUTOKSI 2012.

Car of the Year 2012.

5.3.2012

OPEL AMPERA VALITTIIN VUODEN AUTOKSI 2012
Håkan Matson, Susan Docherty, Karl-Friedrich Stracke

Jo neljännen kerran Car of the Year -historiassa Opel sai Euroopan arvostetuimman autoalan palkinnon. Lisäksi Ampera kasvattaa Opelin peräkkäisten podium-sijoitusten määrän jo neljään jatkaen Insignian, Astran ja Merivan sarjaa.

 

Opel Ampera voitti Car of the Year 2012 -tittelin. Äänestämällä vallankumouksellisen sähköauton voittajaksi, 23 maata edustava 59-jäseninen tuomaristo osoittaa arvostuksensa rohkeaa ja ennakkoluulotonta Opelia kohtaan.

 

Ensimmäisellä kierroksella oli 35 ehdokasta, joista seitsemän jatkoi varsinaiseen äänestykseen. Tuomaristo painottaa valinnassaan innovatiivista teknologiaa ja sen toimivuutta, seikkoja joissa Ampera pääsee loistamaan.

 

Voittaja julistettiin ensimmäistä kertaa Geneven autonäyttelyn yhteydessä lehdistöpäivien aattona. Opelin pääjohtaja Karl-Friedrich Stracke vastaanotti Car of the Year 2012 –palkinnon tuomariston presidentiltä, Håkan Matsonilta.

 

HÅKANIN KOMMENTTI

 

”Olemme äärimmäisen iloisia, että vallankumouksellinen Amperamme nousi voittoon erittäin vahvojen ehdokkaiden joukosta. Olemme myös ylpeitä osaksemme tulleesta kunniasta”, toteaa Opelin pääjohtaja Karl.Friedrich Stracke. ”Tämä kannustaa meitä jatkamaan roolissamme uudenlaisten sähköautojen kehittäjänä.”

 

Suomea CotY tuomaristossa edustava Tekniikan Maailman päätoimittaja Velimatti Honkanen kommentoi voittajaa: ”General Motors on ottanut rohkean lähestymisen hybriditeknologiaan. Opel Amperassa on suurin osa sähköauton hyvistä puolista, mutta sen toimintamatka ei ole rajallinen. Lisäksi se on täysin sopiva perheen ainoaksi autoksi. Ampera on mukava ja sillä ajaminen on vaivatonta.”

 

Opel on ollut jo pitkään monin tavoin edelläkävijä ympäristön huomioon ottamisessa. Reilut parikymmentä vuotta sitten se oli ensimmäinen autonvalmistaja Euroopassa, jonka kaikissa malleissa oli katalysaattori.

 

Tällä hetkellä Opelin eri mallit ovat luokkiensa kärkijoukossa alhaisen kulutuksen ja pienten hiilidioksidipäästöjen suhteen. Opel on pitänyt kunnia-asianaan, että tähän ei ole menty asentamalla autoon pieni moottori, vaan yhtä aikaa pienen kulutuksen kanssa pidetään hyvä suorituskyky kunniassa.

 

Opel Corsan CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 94 g/km, mutta sen moottorissa on silti tehoa 70 kW (95 hv). Astrassa päästään niin ikään alle 100 g/km päästöihin tehon ollessa 96 kW (130 hv). Vuoden autoksi 2009 valitun Insignian taloudellisimman version hiilidioksidipäästöt ovat 115 g/km, vaikka moottori kehittää 118 kW (160 hv).

 

Vuoden autoksi 2012 valittu Opel Ampera jatkaa komeasti tätä sarjaa nousten aivan uudelle tasolle. Siinä on kapasiteetiltaan 16 kWh:n litiumioniakusto, jonka virta täyteen ladattuna riittää olosuhteista ja kuljettajan ajotavasta riippuen 40 – 80 kilometrin matkaan. Sähkömoottorissa on tehoa 111 kW (150 hv), mikä varmistaa hyvän kiihtyvyyden ja riittävän huippunopeuden. Verkkovirran loppuessa käynnistyy generaattorina toimiva 1,4-litrainen bensiinimoottori lataamaan akkuja, jolloin voidaan ajaa 500 kilometrin matka ennen uutta latausta tai polttoainetankin täyttämistä.

 

Opel Amperan tulee myyntiin Suomessa huhtikuussa ja hinnat alkavat alle 50 000 eurosta.