OPEL AMPERAN ON EUROOPAN SUOSITUIN SÄHKÖAUTO.

13.12.2012

Vuoden autoksi 2012 valittu Opel Ampera on noussut Euroopassa myös saavuttanut luottamuksen omassa luokassaan. Se on ensimmäisten kymmenen kuukauden jälkeen eniten rekisteröity sähköauto.

 

Euroopan automyynti ei ole sujunut kuluvana vuonna odotetulla tavalla, mutta sähköautojen myynti on yli kaksinkertaistunut. Vaikka kasvuprosentti on (1-10/2012) peräti 130 prosenttia edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, ei sähköautojen myynti ole saavuttanut läheskään odotettua tasoa.

 

Sähköautojen suosio vaihtelee maittain melkoisesti, sillä esimerkiksi Saksassa vain yksi tuhannesta rekisteröidystä henkilöautosta toimii sähköllä. Itävallassa niiden osuus on kolminkertainen, Ranskassa viisinkertainen ja Alankomaissa kahdeksankertainen. Suurimman osuuden sähköautot ovat kaapanneet Norjassa, jossa niiden markkinaosuus on kolme prosenttia.

 

Ampera monessa maassa ykkönen

 

Opel Amperan suosion salaisuutena on se, että latauksen loputtua matkaa voidaan jatkaa vielä satojen kilometrien ajan. Tämä on huomattu varsinkin Alankomaissa, jossa kaksi kolmesta sähköautosta on Opeleita. Markkinajohtajan aseman Ampera on saavuttanut myös muun muassa Saksassa, Belgiassa ja Sveitsissä.

 

Myös yritykset ovat alkaneet innostua Amperan tarjoamista alhaisista käyttökustannuksista ja hyvästä imagosta. Ampera kertoo paljon siitä, miten yhtiö ottaa huomioon ympäristön. Niinpä yritysmyynti on kasvanut maaliskuun vaatimattomasta 700 auton kuukausivauhdista lokakuun kahteen tuhanteen.

 

Suomessa sähköautomyynti on kolminkertaistunut

 

Vuonna 2011 Suomessa rekisteröitiin koko vuonna 30 sähköllä toimivaa henkilöautoa. Kuluvat vuoden ensimmäisten yhdentoista kuukauden aikana rekisteröinnit ovat kolminkertaistuneet, mutta määrä on edelleen vaatimaton 90 kappaletta. Se tarkoittaa, että suhde on sama kuin Saksassa eli vain joka tuhannes uuden auton ostaja valitsee sähköauton.

 

Opel Ampera on markkinajohtaja, sillä puolet tänä vuonna rekisteröidyistä sähköllä toimivista henkilöautoista on niitä. Pidennetyn toimintamatkan sähköauto, jolla voi ajaa ja yli 500 kilometrin matkan, sopii mainiosti Suomen olosuhteisiin.