OPEL MOKKA TURVALLISUUDELTAAN HUIPPUTASOA.

3.12.2012

Euro NCAP:n uusimmassa turvallisuustestissä Opel Mokka sai parhaan mahdollisen arvosanan, viisi tähteä. Samaan ylsivät lähes kaikki muutkin testatut automallit, mutta Mokka oli paras niin turvavarusteissa kuin etumatkustajien saamassa suojassa.

 

Uusi Opel Mokka liittyy jatkoksi yhtiön valmistamien mallien sarjaan, jotka ovat saaneet Euro NCAP:n tiukasta, mutta tasapuolisesta, turvallisuustestistä täydet viisi tähteä. Aiemmin Euro NCAP (European New Car Assesment Program) painotti pelkkää törmäysturvallisuutta, mutta arvosteluperusteisiin on lisätty myös turvavarustelu.

 

Mikäli lasketaan yhteen neljän eri arvostelukohdan (aikuisten suoja törmäyksessä, lasten suoja törmäyksessä, jalankulkijoiden turvallisuus ja turvavarusteet) pisteet yhteen, Opel Mokka oli paras viidestätoista testatusta automallista. Taakse jäivät muun muassa uusi Volkswagen Golf ja Range Rover.

 

Parhaalla mahdollisella viiden tähden arvosanallaan Opel Mokka liittyy Amperan, Astran, Corsan, Insigian, Merivan ja Zafiran joukkoon, jotka ovat kaikki saavuttaneet viiden tähden tuloksen Euro NCAP -testissä.

Haluamme tradition jatkuvan

 

”Opelilla on pitkäaikainen traditio tarjota asiakkailleen paras mahdollinen turvallisuus. Uusi Mokka vahvistaa vakuuttavasti meidän johtavaa rooliamme turvallisuusteknologiassa. Kuten ennenkin, Opel haluaa, että myös Mokka antaa yhä laajemmalle ostajakunnalle mahdollisuuden päästä nauttimaan edistyksellisestä tekniikastamme. Olemme todella ylpeitä siitä arviosta, jonka Mokka sai Euro NCAP:lta”, sanoo Opelin tekniikan varapääjohtaja Michael F. Ableson.

 

Vain harva auto on saanut Euro NCAP:n historian aikana täyden 100 prosentin tuloksen turvavarustuksestaan, mutta Opel Mokka ylsi tuohon tulokseen. Euro NCAP kiitti niin edistyksellistä ajonvakautusta kuin turvavöiden käytön muistutusta ja nopeuden rajoitinta, jotka kuuluvat kaikki vakiovarustukseen.

 

Etumatkustajien turvallisuudessa Mokka sai 96 täydestä sadasta prosentista, joka on harvinaisen hyvä tulos. Erinomaisen suorituksen taustalla ovat virheettömästi toimivat etu- ja sivuturvatyynyt sekä ikkunaturvaverhot. Niiden lisäksi turvavöissä on kaksoiskiristimet ja voiman rajoittimet. Etuistuimien säädettävät pääntuet antavat turvaa heilahdusvammoja vastaan takaa tulevissa törmäyksissä. Lisäksi Mokka on varustettu irtoavilla polkimilla, jotka vähentävät jalkaterän loukkaantumisen vaaraa.

Lasten turvallisuudesta Euro NCAP antoi arvion: ”Mokka saavutti täydet pisteet 3-vuotiaan testinuken osalta törmäystestissä.” Ensiluokkaisen tuloksen takaa löytyvät Opelin lastenistuimet, jotka on helppo kiinnittää takapenkin reunapaikoilla oleviin ISOFIX-kiinnikkeisiin.

 

Myös jalankulkijaturvallisuuden osalta Mokka sai Euro NCAP:lta erityismaininnan etupuskuristaan, joka vähentää jalkoihin kohdistuvaa voimaa.

 

Aktiivinen turvallisuus menee Euro NCAP:n vaatimusten yläpuolelle, mutta myös siinä Mokka on erinomainen tarjoten paljon varusteita joita kilpailijoihin ei ole saatavissa. Sellaisia on toisen sukupolven Opel Eye, joka näyttää liikennemerkit, mutta toimii myös törmäysmahdollisuuden varoitusjärjestelmänä ja kertoo välimatkasta muihin tiellä liikkuviin.

 

Lisävarustelistalta löytyvät lisäksi kaistavahti, peruutuskamera ja moneen kertaan palkittu AFL-valojärjestelmä. Mukautuvat ajovalot ottavat huomioon niin tien, nopeuden kuin olosuhteet.

 

Nopeasti eurooppalaisten suosioon

 

Myynti on alkanut täydellä teholla ympäri Eurooppaa ja tähän mennessä Opel on ottanut vastaan yli 60000 tilausta. Tämä osoittaa Opelin tehneen oikean ratkaisun ensimmäisenä saksalaisena autonvalmistajana, kun se päätti lähteä mukaan kompaktien katumaasturien markkinoille.

 

(päivitetty 11.1.2013)