Opel saa uuden pääjohtajan.

31.1.2013

Tohtori Karl-Thomas Neumannista Adam Opel GmbH:n uusi hallituksen puheenjohtaja, GM Europen pääjohtaja ja GM:n varapääjohtaja

 

Steve Girsky: ”Tohtori Neumann vahvistaa merkittävästi yhtiömme johtamista.”

 

Detroit/Rüsselsheim. Opelin hallintoneuvosto on tänään nimittänyt tohtori Karl-Thomas Neumannin (51) Adam Opel AG:n hallituksen puheenjohtajaksi 1.3. alkaen. Sen lisäksi General Motors nimitti tohtori Neumannin GM Europen pääjohtajaksi ja GM:n varapääjohtajaksi. Hänestä tulee GM:n johtoryhmän jäsen ja Neumannilla uskotaan olevan tulevaisuudessa merkittävä asema GM:n johtamisessa maailmanlaajuisesti.

 

Opelin hallintoneuvoston puheenjohtaja Steve Girsky sanoo: ”Tohtori Neumann tuntee syvällisesti autoteollisuuden. Hän on ollut mukana kasvattamassa toimintaa kannattavasti sekä talouden vaikeissa murroskohdissa. Hän lisää merkittävästi tietotaitoa hallitukseemme ja hän on tärkeä Opelin käännöskohdassa, josta tulee yksi Euroopan menestyksellisimpiä.

 

”Opel/Vauxhall on avain General Motorsin maailmanlaajuiseen menestykseen,” sanoo GM:n pääjohtaja Dan Akerson. ”Nyt tehty nimitys varmistaa, että meillä on paras mahdollinen johto jatkaessamme kohti kannattavuutta ja kasvua Euroopassa.”

 

”Olen innostunut lähtiessäni johtamaan yhtiötä, jolla on niin vahva saksalainen perinne ja erinomainen mallisto. Tiedän että tehtävä on haasteellinen, mutta olen varma siitä, että yhdessä johtajiston ja työntekijöiden kanssa muutamme yhtiön kurssin,” sanoo tohtori Neumann.

 

Tohtori Neumann siirtyy Opel/Vauxhallille Volkswagen AG:lta, jossa hän toimi viimeksi Volkswagen Group Chinan toimitusjohtajana ja varapääjohtajana. Hän hoiti virkaa Pekingissä syyskuusta 2010 elokuuhun 2012. Sitä ennen tohtori Neumann työskenteli Volkswagen Groupissa erilaisissa johtotehtävissä vuodesta 1999 alkaen, jolloin hän aloitti yhtymän tutkimustoiminnan vetäjänä ja elektroniikan strategian johtajana. Joulukuussa 2009 tohtori Neumann nimitettiin Volkswagen Groupissa vastaamaan sähköisistä voimanlähteistä.

 

Vuodesta 2004 vuoteen 2009 tohtori Neumann oli Automotive Systems Divisionin johtokunnassa saksalaisessa Continental AG:ssa. Sen lisäksi hän oli Continental AG:n johtokunnan puheenjohtaja elokuusta 2008 syyskuuhun 2009.

 

Tohtori Neumann opiskeli sähkötekniikkaa Dortmundin ja Duisburgin yliopistoissa, joista jälkimmäisessä hänelle myönnettiin tohtorin oppiarvo. Hän aloitti työuransa Fraunhofer Societyssä tutkimusinsinöörinä ja hän jatkoi Motorola Semiconductorilla autoteollisuuden strategian johtajana