Uusi Opel Vivaro Edition.

5.2.2013

Kattavasti varusteltu

Suositusta Opel Vivarosta on tullut Suomen markkinoille uusi Edition-malli, jossa on paljon enemmän varusteita kuin pakettiautoilta odotetaan. Siinä on lisäksi kaikki Vivaron palkitut ominaisuudet kuten pieni kulutus ja alhaiset käyttökulut.


Pakettiautomarkkinoilla Opel Vivaro on menestynyt ja saanut hyvän maineen luotettavana ja kohtuullisten käyttökustannustensa ansiosta. Koska auto on suunniteltu alusta alkaen työpaikaksi, on kuljettajan ympäristö ja ohjaamo ollut keskipisteessä. Sen takia Vivaro on saanut median koeajoissa ja vertailutesteissä erityistä kiitosta ohjaamon mukavuudesta ja ajoasennosta.

Kehittäessään autoa edelleen Opel ei ole muuttanut auton muotoja, vaan hionut taloudellisuutta ja melutasoa. Nykyisin Vivaron 85 kW kehittävän 2,0 CDTI-moottorin yhdistetty kulutus on vain 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 180 g/km. Automatisoidulla Easytronic-vaihteistolla varustettuna päästöt ovat vielä pari grammaa pienemmät.

Nyt Opel Vivaro tulee myyntiin Edition-varustein, joiden myötä auto on entistäkin näyttävämmän näköinen ja sen päivittäinen käyttö on entistä helpompaa. Vivarossa on ollut jo pitkään hyvä vakiovarustelu, johon ovat kuuluneet muun muassa ilmastointilaite, ajastimella varustettu polttoainekäyttöinen lisälämmitin, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkötoimiset ikkunannostimet sekä lämmitettävät sähkösäätöiset ulkopeilit.

Uuden Vivaro Editionin sen vakiovarustukseen kuuluvista 16-tuumaisista kevytmetallivanteista, korin värisistä puskureista, sivulistoista ja taustapeilien koteloista sekä etusumuvaloista. Nahkaverhoiltuun ohjauspyörään on miellyttävä tarttua ja siihen sijoitetut radion säätimet lisäävät turvallisuutta, kun kättä ei tarvitse irrottaa ratista. Siihen vaikuttavat myös tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin ja vakionopeudensäädin, jotka antavat ajajalle paremman mahdollisuuden keskittyä liikenteeseen. Siinä auttaa myös Bluetooth eli puhelimen kädet vapaana toiminto. Kaiken tuon lisäksi Vivaro Editionissa on vielä navigointijärjestelmä, joka auttaa toimittamaan kuorman helposti oikeaan osoitteeseen.

Opel Vivaro Editionin saa normaalilla tai pitkällä korilla, ja sen hinnat alkavat 32 988,56 eurosta. Easytronic-vaihteiston verollinen lisähinta on noin 900 euroa ja pidemmän korin vajaat 600 euroa.