Opel ADAM kahdella uudella tavalla.

12.2.2013

Opel todistaa, että sen Pariisissa esitelty yksilöllinen pikkuauto muuntautuu moneksi. Siitä ovat todisteina ADAM ROCKS ja ADAM R2 -konseptiautot.

 

Adam tarjoaa äärettömät mahdollisuudet rakentaa omaa persoonallisuutta kuvaava yksilöllinen auto, sillä ulkonäön vaihtoehtoja on 61 000 ja sisustuksen voi viimeistellä yli 80 000 tavalla. Silti Opel on sitä mieltä, että tähän mennessä nähdyt Adamit ovat vasta alku jollekin paljon suuremmalle.

 

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä Opelin osaston helmiä on Adam Rocks konseptiauto. Valmistaja kuvailee sitä urbaaniksi mini-crossoveriksi eli suomennettuna kyseessä on minikokoinen katumaasturi. Kolmiovisen 3,70 metriä pitkän auton monipuolisuutta lisää vielä sen avattava kangaskatto, jonka avulla Adam Rocks muuntuu avoautoksi. Auto onkin ehdotus aivan uuden segmentin avaamiseksi markkinoille.

Adamin Rocks-konsepti on tehty niille, jotka kaipaavat henkilökohtaista vapautta ja haluavat joskus poiketa pois valtatieltä. Konseptiauto on sekä nykyisiä Adameita korkeampi että leveämpi ja siihen on asennettu huomiota herättävän suuret maastoajoon tarkoitetut pyörät.

 

Toisena Adam uutuutena on autourheilusta kiinnostuneita sykähdyttävä Adam R2. Viime marraskuussa Opel ilmoitti paluustaan radoille ja ralleihin uudella Adam R1:llä. Genevessä esitellään luokkaa terävämpi Adam, FIA:n R2-sääntöjen mukaan viritetty konsepti. Autoa kehitetään edelleen, että se saadaan luokiteltua vuoden 2013 aikana.

Opel Adam R2:ssa on 1,6-litrainen 16-venttiilinen ECOTEC-moottori, jonka suurin teho on 136 kW ja vääntömomentti 190 Nm kilpavireessä. Vaihteistona on Sadevin valmistama 5-vaihteinen sekventiaalivaihteisto ja voiman kulun tiehen varmistaa tasauspyörästön luistonrajoitin. Alustaan saa joko asvaltille tai soralle sopivat jouset ja iskunvaimentimet. Tekniikkapuolelta löytyvät myös hydraulinen käsijarru ja Brembon nelimäntäiset etujarrusatulat sekä jarruvoiman tasapainon säätö.