Neljä maailman ensiesittelyä.

Opel jatkaa mallistonsa kasvattamista entisestään aivan uudella Cascadalla. Ylivoimaisesta yksilöllistämisen mestarista, Adamista, esitellään kaksikin uutta konseptimallia, minkä lisäksi sen tietotekniikkaan tulee mielenkiintoinen uutuus. Lisäksi Opel esittelee aivan uuden moottorisukupolven Zafira Toureriin asennettuna.

5.3.2013

Opel on esitellyt lyhyessä ajassa kolme uutta mallia, joilla yhtiön tarjontaa on laajennettu aivan uusille markkinoille. Opel Mokka on ylittänyt kaikki valmistajansa odotukset, sillä helmikuun alussa sitä oli tilattu yli 80 000 kappaletta. Näin siitäkin huolimatta, että auto esiteltiin vasta viime syksynä. Suomessa Mokka on myyty jo yli 600 asiakkaalle ja jälleenmyyjien usko uutuuteen on niin kova, että tilausputkessa on pitkälti toistatuhatta Mokkaa.

 

Vaikka persoonallinen Adam ei ole ehtinyt vielä suuressa osassa Eurooppaa edes myyntiin, on senkin tilauskirjaan kertynyt jo yli 20 000 nimeä. Geneven autonäyttelyssä nähdään ensimmäistä kertaa kesään mennessä Suomeen saapuva Cascada, ylellinen nelipaikkainen avoauto, joka on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

 

Mikäli katsotaan kokonaisuutta hieman pidemmältä ajalta, kuuluu Opelin innovatiivisiin täysin uusille markkinoille tarkoitettuihin malleihin tietenkin myös Ampera. Edellisessä Geneven autonäyttelyssä Vuoden Autoksi 2012 julistettu Opel Ampera toi autoilijoille mahdollisuuden ajaa lähes päästöttömästi pelkäämättä matkan katkeamista virran loppumiseen.

 

Tyylikäs kaikkien vuodenaikojen avoauto

Uusi Opel Cascada on klassinen nelipaikkainen avoauto, jossa on sulavalinjainen silhuetti ja kangaskatto. Opelin malliston huipulle sijoittuva 4,70 metrin pituinen uutuus kilpailee varustuksellaan ja ominaisuuksillaan tunnettujen premium-merkkien kanssa. Siinä on uusimpien Opel-mallien tapaan paljon edistyksellistä tekniikkaa erittäin hienostuneessa muodossa.

 

Opel Cascadan ominaisuuksien lähtökohtana on erittäin jäykkä kori. Se on perustana niin matkustusmukavuudelle kuin hienoille ajo-ominaisuuksille. Niissä auttaa myös Opelin kehittämä HiPerStrut-etujousitus ja tilanteen mukaan mukautuva FlexRide-alusta. Kaikki neljä matkustajaa voivat nauttia avoautoilusta ja tilanteen niin vaatiessa sulkea katon sähköllä 17 sekunnissa, kunhan nopeus on alle 50 km/h. Katon voi myös avata tai sulkea kaukosäätimellä vaikkapa sateen yllättäessä.

 

Uutuuden hienoihin ominaisuuksiin kuuluu sen tavaratila, joka on 380 litraisena kilpailijoita kookkaampi. Se todistaa, että häikäisevän upea avoauto voi olla myös käytännöllinen kumppani jokapäiväisessä käytössä. Tilaa voi vielä tarvitessa kasvattaa, sillä FlexFold-järjestelmän avulla voi kaataa sähköisesti eteenpäin keskeltä kahtia jaetun takaistuimen selkänojan.

 

Olemuksensa mukaisesti Cascadassa on paljon varusteita ja parhaimmillaan se on kuin loistoauto, sillä siihen saa muun muassa nappanahkaverhoilun, lämmitettävät ja tuuletuksella varustetut ergonomiset istuimet, automaattisen turvatyön ojentajan ja pysäköintiavustimen.

Avonainen ja kesyttämätön Adam

Opel nosti auton personoimisen Adamillaan aivan uudelle tasolle, mutta nyt saksalaisvalmistaja ylittää itsensä. Esimerkkinä siitä, millaisia versioita Adamista voitaisiin tehdä, on Adam Rocks konseptiauto. Siinä yhdistetään erittäin pieni katumaasturi ja avoauto. Tuloksena on ennen näkemätön, kiehtova auto, joka saattaa tulla vähän kesytettynä markkinoille. Kaikki auton ulkomuodossa suurta maavaraa ja kookkaita 18-tuumaisia pyöriä myöten kutsuu maastoon. Taakse rullattava kangaskatto suo puolestaan mahdollisuuden nauttia auringosta antaen vapauden tunteen.

 

Adamin entistäkin etevämpi IntelliLink-tietojärjestelmä varoittaa hyvissä ajoin, milloin on syytä sulkea Adam Rocksin katto. Jo tähän saakka Adamin IntelliLink on ollut markkinoiden monipuolisimpia järjestelmiä, sillä se on yhteensopiva sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmien kanssa. Toisin sanoen omistajan on helppo yhdistää älypuhelimensa auton tietojärjestelmään.

 

Opel kasvattaa etumatkaansa tietojärjestelmän ykkösenä, sillä IntelliLinkiin voi nyt yhdistää Siri Eyes Free -puheentunnistuksen, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa ja myös mukavampaa. TuneIn-sovellus puolestaan tuo kuljettajan ja matkustajien kuultavaksi 70 000 radioasemaa ja yli kaksi miljoonaa ohjelmaa.

 

Uusi Adam Rallye R2 on auto, joka etsii kesyttäjiään. Opelin OPC tuotantolinja on tehnyt pienestä elämäntapa-autosta FIA:n R2-ryhmän sääntöjen mukaisen ralliohjuksen. Säädettävän alustan saa nopeasti mukautettua niin soralle kuin asvaltille, missä se takaa parhaan mahdollisen pidon ja hallittavuuden. Kulkupuolesta vastaa 1,6-litrainen Ecotec 16V-moottori, jonka suurin teho kilpakäyttöön viritettynä on 136 kW (185 hv) ja vääntömomentti 190 Nm.