Kansainvälinen red dot -muotoilukilpailu on tarkoitettu kaikille toimijoille, jotka haluavat erottua liiketoiminnassaan kilpailijoista nimenomaan korkealuokkaisen muotoilun avulla.

Käy red dot -kilpailun verkkosivustolla

Nuori, rohkea, palkittu: Opel ADAM voitti red dot -muotoilupalkinnon.

14.4.2013

  • Urbaani lifestyle-auto sai tunnustusta omaperäisestä ja uutta luovasta muotoilustaan
  • Uusi räätälöitävyydessään johtava auto jatkaa Opelin red dot -voittokulkua
Opel-uutisia - Opel ADAM on tehnyt niin asiantuntijoihin kuin asiakkaisiinkin todella suuren vaikutuksen persoonallisen ulkonäkönsä ja uraauurtavan tekniikkansa ansiosta. Tästä tuoreimpana osoituksena on arvostetun red dot -palkinto, jonka 37 asiantuntijasta koostuva kansainvälinen tuomaristo myönsi Opelin räätälöitävyydessään aivan omaa luokkaansa olevalle ADAMille.

Rüsselsheim. Opel ADAM on tehnyt asiantuntijoihin ja asiakkaisiin todella suuren vaikutuksen persoonallisen ulkonäkönsä ja uraauurtavan tekniikkansa ansiosta. Tästä tuoreimpana osoituksena on arvostetun red dot -palkinto, jonka 37 asiantuntijasta koostuva kansainvälinen tuomaristo myönsi Opelin räätälöitävyydessään aivan omaa luokkaansa olevalle ADAMille.

 

Vuoden 2013 red dot -tuotesuunnittelupalkinnon autoilu- ja liikennekategoriassa kaapannut ADAM esiintyi edukseen erittäin korkealuokkaisessa joukossa. Asiantuntijaraadin mukaan jo yli 30 000 kappaletta myynyt Opelin uusin tulokas vangitsee esteettisillä linjoillaan ja kestävää kehitystä edustavalla trendikkyydellään. ”Opel jatkaa voittokulkuaan red dot -muotoilukilpailussa uudella lifestyle-autollaan edellisvuosien tapaan ja on tehnyt vahvan vaikutuksen innovatiivisuudellaan” toteaa Nils Loeb, Opelin pienten autojen ulkoisen ilmeen suunnittelusta vastaava pääsuunnittelija. ”ADAM on jälleen kerran osoittanut, että Opel pystyy tarjoamaan huipputasoista muotoilua kaikissa henkilöautoluokissa ja jokaiseen makuun.”

 

Uusi ADAM on neljän Opel-malli, joka on voittanut red dot -muotoilupalkinnon vuoden 2009 jälkeen. Aiempia tavoitellun red  dot”-pokaalin voittajia ovat olleet keskikokoisten autojen luokassa Insignia, Astra Sports Tourer sekä kompaktiluokan Astra GTC coupé. Tämä kertoo siitä, että Opelin Insignian myötä lanseeraama veistoksellista estetiikkaa ja saksalaista tarkkuuttaa yhdistävän muotoilufilosofia puhuttelee niin asiakkaita kuin asiantuntijoitakin.

 

Tänä vuonna kilpailuun oli ilmoitettu ennätysmäärä ehdokkaista. Asiantuntijaraati sai arvioitavakseen 4 662 tuotetta, jotka kilpailivat 19 eri kategoriassa, 1865 yritykseltä tai suunnittelijalta 54 eri maasta. Virallinen palkintojenjakotilaisuus, red dot -gaala, järjestettiin 1. heinäkuuta 2013 Essenin Aalto-teatterissa Saksassa. Paikalla oli kutsuttuna yli 1 200 kansainvälistä liike-elämän, päätöksentekijöiden ja tiedotusvälineiden edustajaa. Kansainvälinen red dot -kilpailu on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista muotoilukilpailuista ja palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955.

Opel-uutisia | ADAM - räätälöitävyydessään ja liitettävyydessään johtava pienen kokoluokan auto

Räätälöitävyydessään ja liitettävyydessään johtava pienen kokoluokan auto

Opel ADAMissa keskeisintä on yksilöllinen suunnittelu – se on kokoluokassaan ainoa auto maailmassa, jonka ulkoasun voi räätälöidä yli 61 000:sta ja sisätilat lähes 82 000:sta eri vaihtoehdosta. Valittavana on 12 korin väriä ja lisäksi kolme erilaista katon väriyhdistelmää, 31 eri vannevaihtoehtoa yksilöllisin somistein sekä muista yksityiskohtia, kuten esimerkiksi LED-valoilla varustettu kattoverhoilu.

 

ADAMin sisätiloissa vaikutuksen tekee edistykselliset innovaatiot, kuten IntelliLink-tietoviihdejärjestelmä, joka on yhteensopiva iPhone- ja Android-älypuhelinten kanssa. Järjestelmä tukee myös iPhonen SIRI Eyes Free -puheohjausta, mikä tekeekin ADAMista liitettävyydessään ylivoimaisen pienen kokoluokan auton. Tähän lifestyle-autoon on valittavana myös joukko muita valinnaisvarusteita ja teknologiaa, joita toistaiseksi on totuttu näkemään vain huomattavasti ylemmissä autoluokissa. Näitä ovat muun muassa uusimman sukupolven pysäköintiavustin, lämmitettävä ohjauspyörä, katvealueen hälytin ja integroitu FlexFix-polkupyöräteline – kaikki ylistettyjä ominaisuuksia. Persoonallinen Opel ADAM valloitti taannoin myös Plus X -palkinnosta päättäneen tuomariston käyttömukavuudellaan, muotoilullaan, laadullaan ja innovatiivisuudellaan.