Opel kuljetus 2013 –Näyttelyssä.

15.5.2013

Pääosassa taloudellinen Opel Movano Ecoflex

 

Opel esittelee Jyväskylässä 23.5. alkavassa Kuljetus 2013 -näyttelyssä uudistuneen Movano Ecoflexin. Kattavasti varusteltu Movano on entistä taloudellisempi, todellinen kuljetusten ammattilainen. Opelin osastolla on myös koko laaja tavara-autovalikoima aina näppärästä Corsa Vanista alkaen.

 

Opelin periaatteena on kehittää jatkuvasti kaikkia mallejaan, mistä uudistunut Movano Ecoflex on mainio esimerkki. Sen 2,3-litraiset 74 kW (100 hv) ja 92 kW (125 hv) tehoiset ecoFLEX-moottorit ovat nyt kahdeksan prosenttia taloudellisempia kuin ennen. Yhdistetty kulutus vaihtelee mallista riippuen 7,4 ja 8,8 l/100 km välillä ja vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 195 – 230 g/km.

 

Käyttökustannuksia alentaa myös pitkä huoltoväli, joka on 40 000 kilometriä tai yksi vuosi. Pitkällä tähtäimellä samaan johtaa myös jakoketjulla toteutettu nokka-akselin ohjaus. Lisäksi Opelin takuu on pidempi kuin kilpailijoilla, sillä se on kolme vuotta tai 120 000 kilometriä.

 

Opel Movanon hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset ja useimpiin pääkilpailijoihin verrattuna tuhansia euroja halvemmat. Vertailussa on vielä otettava huomioon Movanon erittäin hyvä varustelu, sillä siinä on esimerkiksi ESP+ -ajonvakautus niin kevyemmissä etuvetoisissa kuin raskaammissa takavetoisissa versioissa. Vakiovarustukseen kuuluvat myös turvallisuutta lisäävä Bluetooth eli puhelimen kädet vapaana toiminto ja mukavuutta kohentava ajastimella varustettu polttoainekäyttöinen lisälämmitin.

 

Opelin osastolta löytyy Jyväskylässä tänä keväänä esitelty erittäin monipuolisesti varusteltu Vivaro Edition. Median koeajoissa ja vertailutesteissä erityistä kiitosta ohjaamon mukavuudesta ja ajoasennosta saaneessa Vivarossa on 85 kW kehittävä 2,0 CDTI-moottori, jonka yhdistetty kulutus on vain 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 180 g/km. Automatisoidulla Easytronic-vaihteistolla varustettuna päästöt ovat vielä pari grammaa pienemmät.

 

Edition-varusteiden myötä Vivaro on entistäkin näyttävämmän näköinen ja sen päivittäinen käyttö on helpompaa. Vivarossa on ollut jo pitkään hyvä vakiovarustelu, johon ovat kuuluneet muun muassa ilmastointilaite, ajastimella varustettu polttoainekäyttöinen lisälämmitin, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkötoimiset ikkunannostimet sekä lämmitettävät sähkösäätöiset ulkopeilit.

 

Editionissa on lisäksi muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, korin väriset puskurit, kylkilistat ja taustapeilien kotelot sekä etusumuvalot. Nahkaverhoiltuun ohjauspyörään on miellyttävä tarttua ja siihen sijoitetut radion säätimet lisäävät turvallisuutta. Sitä parantavat myös tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, vakionopeudensäädin ja Bluetooth, jotka antavat ajajalle paremman mahdollisuuden keskittyä liikenteeseen. Kaikkien edellä mainittujen ohella Vivaro Editionissa on vielä navigointijärjestelmä, joka auttaa toimittamaan kuorman helposti oikeaan osoitteeseen.

 

Kompakteihin kuljetuksiin Opel tarjoaa Combon, joka on Kuljetus 2013 -näyttelyssä esillä sekä maakaasulla toimivana versiona että 1,3 CDTI-moottorilla varustettuna. Jälkimmäisessä on saranoitu välisenä, jolla tavaratilan suurimmaksi pituudeksi saadaan peräti 3,4 metriä.

 

Opel-mallit Kuljetus 2013 –näyttelyssä:

  1.  Opel Combo L2H1 1.4CNG - kaasuauto
  2.  Opel Combo L2H1 1.3CDTI - saranoidulla väliseinällä, max. tavaratilan pituus 3,4 m
  3.  Opel Corsa Van 1.3CDTI
  4.  Opel Vivaro Edition L1H1 2.0CDTI
  5.  Opel Movano jatko-ohjaamo kippilava-auto
  6.  Opel Movano L3 umpikori 20m3
  7.  Opel Movano L3H2