Opel Mokka vuosimalli 2014 - Menestysmallisto monipuolistuu.

13.6.2013

Opel Mokka

Vuosimallin 2014 myötä tehokas ja taloudellinen 1,4-litrainen turbomoottori on saatavissa myös etuvedon kanssa ja automaattivaihteisena. Lisäksi Mokkaan voi valita upeasointisen äänentoiston tai modernin navigaattorin.

 

Heti ensiesittelystä alkaen Opel Mokkan menestystä on rajoittanut ainoastaan se, ettei autoja ehditä valmistaa riittävän nopeasti. Mokkan myynti on noussut jo reilusti 100 000 kappaleen yläpuolelle ja kiinnostus mallia kohtaan on ylittänyt Opelin rohkeimmatkin odotukset.

 

Tähän saakka 1,4-litrainen 103 kW (140 hv) ja 200 Nm kehittävä turbomoottori on ollut saatavissa vain nelivetoiseen Opel Mokkaan, mutta vuosimallin 2014 myötä voimanlähde tulee valinnaiseksi myös etuvetoisiin malleihin. Nyt on mahdollista valita myös bensiinimoottorin ja automaatin yhdistelmä 1,4 Turbon saa etuvetoisena sekä kuusivaihteisen käsivalintaisen että automaattivaihteiston kanssa. Varustetasoksi voi valita muiden voimalinjojen tapaan joko hyvin varustellun Enjoyn tai vielä ylellisemmän Cosmon.

 

Opel Mokkan vahvuuksiin kuuluu turvallisuus, joka palkittiin Euro NCAP:n törmäystestissä parhaalla mahdollisella viiden tähden arvosanalla. Nyt Opel Mokkan turvallisuus on saanut lisävahvistuksen, sillä sen yhdysvaltalainen sisarmalli Buick Encore sai IIHS:ltä (Insurance Institute of Highway Safety) Top Safety Pick eli ”Huipputurvallinen” -arvion. Saavuttaakseen tuon halutun arvion, on läpäistävä neljä kolarisimulaatiota (osittainen keulatörmäys, kylkitörmäys, ympäriajo ja peräkolari) parhaalla mahdollisella arvosanalla.

 

Vuosimallin 2014 Opel Mokkan hinnat alkavat 1,6 ecoFLEX Enjoyn 22 499 eurosta. Reilun tuhannen euron lisähintaan moottoriksi saa 1,4-litraisen turbon. Automaatti nostaa hintaa 2 000 eurolla. Dieselmoottorina on edelleen väkevä 1,7-litrainen, joka kehittää 96 kW (130 hv) ja mahtavan 300 Nm vääntömomentin. Dieselmoottoristen Mokka-mallien hinnat alkavat hyvin kohtuullisesta 26 338 eurosta. Paremman Cosmo-varustetason lisähinta on 2 000 – 2 750 euroa.

 

Suuri osa Opel Mokka -ostajista on valinnut omaansa vielä kohtuuhintaisia lisävarustepaketteja, Pakettien valikoima kasvaa vuosimallin 2014 myötä, sillä nyt on saatavilla uusi Audiopaketti (veroineen alkaen 891 euroa), jossa on Bosen äänentoisto, seitsemän premium-kaiutinta, subwoofer ja digitaalivahvistin.

 

Vuosimallin 2014 Opel Mokka on jo myynnissä ja omansa voi saada vaikka Orange Rock -värisenä.