Opel Merivassa vähiten vikoja.

11.12.2013

Saksalainen katsastuslaitos tarkasti viime vuonna lähes 8 miljoonaa autoa. Kaikkien automallien joukosta Opel Meriva oli ylivoimaisesti vähävikaisin jättäen taakseen niin japanilaiset kuin ns. premium-merkit. Lisäksi myös toiset Opel-mallit ovat matkalla kohti kärkeä.

 

Vuosittain julkaistavan TÜV Reportin uusin 2014 on julkaistu, ja siinä kerrotaan autojen viat eri sarjoissa. Nuorimmat autot ovat 2-3-vuotiaita ja siitä mennään taaksepäin kahden vuoden autot sisältävissä sarjoissa.

 

Asiantuntijat löysivät 2-3-vuotiaista Opel Merivoista vain 4,2 vikaa sataa autoa kohden, kun toiseksi sijoittuneella vastaava luku oli 4,6 ja kolmannella 4,8. Keskimäärin tässä nuorimpien autojen sarjassa vikoja oli 9,1 sataa autoa kohden.

 

Tunnustukseksi viattomuudestaan Opel Meriva sai TÛV:n kultaisen sertifikaatin. ”Meriva on tyypillinen Opel, se on erittäin monikäyttöinen ja sen sisustus on ergonomian kannalta täydellisesti suunniteltu. Meriva voitti tänä vuonna jo J.D. Powerin asiakastyytyväisyystutkimuksen omassa luokassaan ja nyt se on viattomin Saksan teillä liikkuva automalli. Tunnettu iskulauseemme ”Opel on luotettava”, osuu taas kerran oikeaan”, iloitsee Thomas Simon, Opelin laatujohtaja.

 

Merivan lisäksi myös kolme muuta Opel-mallia oli Top 50 automallien joukossa 2-3-vuotiaisen sarjassa: Astra, Agila ja Insignia. Meriva oli 4-5-vuotiaiden sarjassa sijalla 51, joten Opelin laatu on parantunut hurjalla vauhdilla. Opel Astra on noussut vastaavasti. Vielä 6-7-vuotiaiden sarjassa se oli sijalla 66, luokkaa nuoremmissa 44. ja 2-3-vuotiaissa sijalla 16. Ainoastaan yksi alemman keskiluokan automalli oli viattomampi kuin Opel Astra.