Opel visio tulevaisuudesta.

8.7.2013

Opelin yli 150 vuoden historiaan kuuluvat tärkeänä osana vahvat, käänteentekevät innovaatiot. Visionääristen konseptiautojen aika alkoi IAA:ssa (Frankfurtin autonäyttely) vuonna 1965 kauniilla Opel Experimental GT:llä. Opel oli ensimmäinen autonvalmistaja Euroopassa, joka toi kaupallisiin autonäyttelyihin konseptiautot. Opelin konseptiautoista tuli 1960-luvulla niin suosittuja, että kilpailijat alkoivat nopeasti esitellä omiaan.

 

Opel Monza Concept on ensimmäinen yhtiön uuden pääjohtajan, tohtori Karl-Thomas Neumannin alaisuudessa kehitetty tutkielma: ”DRIVE!2022 on vahva strategia Opelille yhtiönä ja automerkkinä. Se kattaa kaikki toimintamme ja olemme yhdistäneet tulevien malliemme tavoitteet Opel Monza Conceptiin. Se on näkemyksemme Opelin tulevaisuudesta ja se edustaa tärkeimpiä arvojamme: saksalaista insinööritaitoa ja täsmällisyyttä, joka on yhdistetty jännittävään muotoiluun ja ympäristön huomioon ottaviin innovaatioihin. Monza Concept vie näitä elementtejä eteenpäin visionäärisellä tavalla. Auto on tutkielma, jolla on suuri vaikutus Opelin seuraavan sukupolven malleihin.”

 

Monza Concept edustaa erinomaista tehokkuutta niin muotoilunsa kuin materiaaliensa puolesta. Se on aerodynaaminen ja sen voimalinja on käänteentekevä. Myös auton tietotekniikka on valtava loikkaus nykyautoihin verrattuna vieden tietoviihdejärjestelmät aivan uudelle tasolle.

 

Opel on tehnyt mallista toiseen siirryttäessä vallankumouksellisia muutoksia muotokielessä. Monza Conceptissa ei ole pyritty siihen, vaan tutkielman linjat ovat tunnistettavissa oleva kehitysaskel Opelin tällä hetkellä käytössä olevana muotoiluun verrattuna. Opelin filosofiassa saksalainen täsmällisyys kohtaa veistoksellisuuden ja tulevaisuudessa siihen lisätään atleettisuutta.

 

Historiansa aikana Opel on yhdistänyt malleissaan urheilullisuuden käytännöllisyyteen. Tässä suhteessa Monza Concept kunnioittaa vuosina 1978 – 1986 valmistettua Monza Coupéa. Uusi konseptiauto yhdistää esikuvansa mukaisesti tyylikkäät, dynaamiset linjat järkeviin, kuljettajan ja matkustajien kannalta mainiosti toimiviin ratkaisuihin. Näiden kahden auton yhtäläisyydet on nähtävissä muotoilussa suurina lasipintoina ja matalassa vyötärölinjassa.

 

Alkuperäinen Opel Monza oli ensimmäinen auto markkinoilla, jossa oli täysin digitaalinen mittaristo. Uusi Monza Concept jatkaa samalla innovatiivisella linjalla. Siinä esitellään mullistavaa teknologiaa tietoviihdejärjestelmään ja mahdollisuuksiin yhdistää auto tietoverkkoon. Tulevaisuuden Opeleissa ollaan yhteydessä ympäristöön tavalla, joka on enemmän kuin vain ajokokemus.