Opelin uutuudet 65. Frankfurtin autonäyttelyssä - Opelin tähtinä loistavat Monza Concept ja uudistunut Insignia.

3.9.2013

Opel jatkaa mallistonsa nopeaa kasvattamista. Nyt on vuorossa monipuolisesti uudistunut Insignia, joka nostaa taloudellisuuden omassa luokassaan uudelle tasolle. Lisäksi mallisarjaan tulee mielenkiintoinen Insignia Country Tourer. Tulevaisuudesta kertovat Opelin uudet moottorisukupolvet ja muotoilun muutoksia ennustava Monza Concept.

 

Opelilla on vauhti päällä, sillä viimeisen parin vuoden aikana on esitelty neljä täysin uutta mallisarjaa. Opel Ampera edustaa tulevaisuuden autoilua, sillä lyhyet matkat voi taittaa pelkästään sähköllä. Opel Mokka on noussut kompaktien katumaasturien ykköseksi ja sen myyntiä rajoittaa ainoastaan tuotantokapasiteetti, joka sekin saadaan ensi vuonna riittävälle tasolle. Opel Adam tarjoaa vaihtoehdon, josta jokainen voi tehdä helposti persoonallisen ja ainutlaatuisen. Ja neljäntenä uutuutena Opel Cascada on tuonut ylellisen avoautoilun laajemman asiakaskunnan ulottuville.

Upeita uutuuksia

 

Frankfurtin autonäyttelyssä Opelin tärkein uutuus on monipuolisesti uudistunut Insignia, joka nousee aerodynamiikallaan ja taloudellisuudellaan luokkansa huipulle. Muotoilun muutoksilla ei ole vain lisätty tyylikkyyttä, vaan saksalaisen insinööritaidon myötä Insignian ilmanvastuskerroin on pudonnut erittäin alhaiseen arvoon 0,25. Hyvän aerodynamiikan ja uuden dieselmoottorin avulla taloudellisimpien Insignia-mallien hiilidioksidipäästöt ovat tippuneet alle 100 g/km. Yhdistetty kulutus 3,7 l/100 km ja CO2-päästöt 99 g/km saavutetaan aivan vakiomalleilla, joissa on 2,0-litrainen 88 tai 103 kW kehittävä turbodiesel.

 

Frankfurtissa Opel näyttää ensi kerran uuden Insignia OPC:n, jossa on ulkonäön ja sisustuksen lisäksi tehty paljon muutoksia alustarakenteeseen. Peräti 60 prosenttia alustan osista on uusia tai uudistettuja. Insignia OPC:n 2,8-litrainen V6 turbo kehittää 239 kW (325 hv) ja 435 Nm, jotka kiidättävät sen nollasta sataan kuudessa sekunnissa (Sports Tourer 6,3 s).

Mallisarja kasvaa täysin uudella Opel Insignia Country Tourerilla, joka lisää ostajan mahdollisuuksia valita juuri hänelle sopiva Insignia. Uutuus on väkevän ja maasturihenkisen näköinen. Moottorina on aina vahva bensiini- tai dieselturbo ja Insignia Country Tourerin ominaisuuksiin kuuluvat korotettu maavara sekä elektronisesti ohjatulla Haldex-kytkimellä toteutettu neliveto.


Tulevaisuuden muotoilua ja moottoreita

Opel on esitellyt kautta vuosikymmenten Frankfurtissa konseptimalleja, jotka kertovat mitä on tulossa. Opel Monza Concept painottaa tehokkuutta ja vie yhtiön muotokielen seuraavaan vaiheeseen. Muotoilun lisäksi Monza Conceptin sisustus kertoo siitä, millaisia tietotekniikan mahdollisuuksia Opel kehittää seuraaviin malleihinsa.

Opelin kolmas täysin uusi moottoriperhe 1,6 SIDI:n ja 1,6 CDTI:n rinnalle on 1,0 SIDI. Siitä nähdään ensimmäisenä ensi vuonna Adamiin tuleva 85 kW (115 hv) tehoinen vaihtoehto, jonka 166 Nm vääntömomentti on käytettävissä melkein koko käyntinopeusalueella (1 800 – 4 700 r/min).