Opelin palkittu AFL+ ajovalojärjestelmä - Turvallisuutta teille.

5.9.2013

Syksyn tullessa hyvien valojen merkitys korostuu autossa. Opel toivoo yhä useamman ostajan valitsevan omaan autoonsa palkitut nopeuden ja sään huomioon ottavat AFL+ kaksoisksenonvalot. Ne parantavat näkyvyyden tavallisiin ajovaloihin verrattuna jopa lähes kaksinkertaiseksi.

 

Monen autoilijan mielestä vuoden haastavin aika ei ole talvi, vaan syksy jolloin on pimeää ja sade vähentää näkyvyyttä entisestään. Opelilla on ratkaisu, joka lisää turvallisuutta ja helpottaa hämärässä tai pimeässä ajamista merkittävästi. Euro NCAP:n Advanced Awardin vuonna 2011 voittanut AFL-ajovalojärjestelmä on edelleen kehitettynä tarjolla kaikkiin Opel-malleihin ja nyt sen saa erittäin edullisesti Astraan.

Automaattitoimintoja


Opelin mainion AFL+ ajovalojärjestelmän lähtökohtana ovat tehokkaat kaksoisksenonit, joissa on automaattinen korkeuden säätö. Ksenonvalot valaisevat tietä aina optimaalisen hyvin, sillä auton kuormaus ei vaikuta niihin.


AFL+ ajovalojärjestelmässä ksenonvalot on kytketty tietokoneeseen, joka ottaa vastaan tietoja eteen asennetulta kameralta, sadetunnistimelta ja ohjauskulmasta kertovalta anturilta. Näin järjestelmä ottaa huomioon lähes kaiken mahdollisen: sään, valaistuksen, nopeuden, ohjausliikkeet ja muun liikenteen.


AFL+ valoilla varustetussa Opelissa onkin yksien ajovalojen sijaan monet erilaiset ajo- ja kaukovalot, jotka toimivat automaattisesti tilanteen mukaan. Staattiset kulmavalot parantavat sivunäkyvyyttä kaupunkinopeuksissa ja ajettaessa alle 30 km/h nopeudella valot näyttävät leveämmän alueen varmistaen sen, että kuljettaja näkee jalankulkijat. Vielä muillakin kaupunkinopeuksilla valokeila on laajempi.


Maantiellä alle 100 km/h nopeuksissa valokeila on tavallista lähivaloa laajempi ja kirkkaampi painottaen oikeaa laitaa. Kaarteissa valot kääntyvät tien suuntaan jopa 15 prosenttia lisäten merkittävästi näkyvyyttä. Sateella tai muuten huonolla kelillä tuulilasinpyyhkijät tai sadetunnistin muuttavat valoja niin, että omalle ajokaistalle on enemmän valoa ja vastaantulevien häikäisyvaaraa vähennetään.


Pimeällä elektroninen avustin vaihtaa lähivalot automaattisesti kaukovaloiksi yli 40 km/h nopeuksissa, kun ei ole vastaantulevaa liikennettä. Moottoritienopeudella (yli 115 km/h) lähivaloa säädetään ylöspäin, jolloin se kantaa 140 metriin saakka häikäisemättä kuitenkaan vastaantulijoita.

Kokonaisuuden kruunaavat valopakettiin kuuluvat LED-päiväajovalot. Ne säästävät energiaa ja parantavat samalla auton ulkonäköä.

 

Opel Astran erikoismalli tuo valoa syksyn pimeyteen

 

Kesän taittuessa syksyyn AFL+ ajovalojärjestelmän hinta Opel Astraan on pudotettu kolmasosaan aiemmasta ja se maksaa vain 415 euroa plus autoveron. Tuohon hintaan sisältyy mukautuvien kaksoisksenonvalojen lisäksi sadetunnistin, automaattisesti himmentyvä sisätaustapeili ja ajovaloautomatiikka.

 

Myynnissä on nyt erikoiserä Opel Astra 1,4 Enjoy Turbo (120 hv) Sports Tourereita hintaan 22 996 euroa (plus toimituskulut), joissa on erittäin paljon varusteita sisältävä 661 euron lisäpaketti. Vakiovarusteina ovat Opel Astran kattavan perusvarustelun lisäksi AFL+ ajovalojärjestelmä, kaistavahti, Opel Eye -liikennemerkkien tunnistin, välimatkatunnistin, automaatti-ilmastointi, pysäköintitutka edessä ja takana, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja paljon muuta.

 

Opeliin turvallisuutta lisäävään AFL+ ajovalojärjestelmään ja Astran erikoismalliin voi tutustua ensi viikonloppunäyttelyssä 6.-7.9. Opel-jälleenmyyjien luona.