Opelilla Astra OPC EXTREME -tutkielma Genevessä.

30.1.2014

Opel Suomi - Astra OPC EXTREME

Maaliskuisessa Geneven autonäyttelyssä Opel esittelee tutkielman superurheiluautosta. Mallin nimi on Opel Astra OPC EXTREME ja auto on suunniteltu sekä liikenteeseen että radalle sopivaksi.


Opel jatkaa perinteitään ja esittelee 84. Geneven autonäyttelyssä (6. – 16.3.2014) järjestyksessään toisen Astra OPC EXTREMEN. Ensimmäinen nähtiin vuonna 2002 ja edeltäjänsä tapaan myös pian paljastettava tutkielma on lähes puhdas kilpa-auto, joka on kesytetty liikenteeseen sopivaksi.

 

Mutta eroakin on, sillä alkuperäistä punaista Astra OPC X-tremeä valmistettiin ainoastaan yksi kappale. Uusi Astra OPC EXTREME tutkielma on perustana rajoitetulle määrälle sarjatuotantoautoja. Tuleva OPC EXTREME on kaikkien aikojen nopein tieliikenteeseen tarkoitettu Astra. Sen lähtökohtana on Opel Performance Centerin filosofia: ”OPC. Täyttä intohimoa.”

 

Opel Astra OPC EXTREME on kehitetty Astra OPC Cup rata-autosta, jolla on osallistuttu menestyksellisesti Nürburgringin 24 tunnin kilpailuihin. Tuon rata-auton tapaan myös Genevessä esiteltävä tutkielma on rekisteröitävissä liikenteeseen.

 

Korkealaatuiset hiilikuituosat pudottavat painoa syksyllä 2012 esiteltyyn 206 kW (280 hv) tehoisella moottorilla varustettuun Astra OPC:hen verrattuna. Autoon on integroitu rata-ajon vaatimat turvavarusteet ja siinä on niin kilpaistuimet kuin kuusipisteturvavyöt.

 

OPC EXTREME on täysiverinen rata-auto, jolla voi ajaa liikenteessä. Mutta sillä voi halutessaan poiketa milloin tahansa myös Nürburgringin Nordschleifella tai millä tahansa kilparadalla. Auto on syntynyt Opelin Performance Centerissä, joka sijaitsee aivan legendaarisen saksalaisen radan läheisyydessä.