Menestystarina jatkuu.

13.2.2014

Vuosi sitten markkinoille tullut Opel Mokka kerää palkintoja ja on samalla todellinen myyntimenestys. Suomessa Opel Mokka nousi suoraan kompaktien katumaasturien suosituimmaksi malliksi.

 

Opel Mokkasta on tullut valmistajalleen erittäin tärkeä malli. Myynnin suurimpana ongelmana oli alkuvaiheessa, että suosio ylitti Opelin rohkeimmatkin odotukset. Sen takia autoja ei ehditty valmistaa aluksi riittävään tahtiin, mutta nyt tuotanto on saatu nostettua kysynnän tasolle.

 

Suomalaiset ottivat Opel Mokkan heti omakseen ja se oli viime vuonna uusien henkilöautojen rekisteröinneissä luokkansa ykkönen ennen Škoda Yetiä, Mitsubishi ASX:ää ja muita vahvoja kilpailijoita. Tänä vuonna myynti on lähtenyt loistavasti liikkeelle ja Mokka on ottanut paikkansa 30 eniten myydyn automallin joukossa.

 

Heti esittelyvuonnaan Opel Mokka sai suuren määrän palkintoja ja se valittiin monissa äänestyksissä parhaaksi vaihtoehdoksi. Yksi tärkeimmistä oli Saksan Auto Bildin lukijaäänestyksestä tullut ”Allradauto des Jahres 2013” valinta. Tuomareina olivat ne kaikkein tärkeimmät eli tavalliset autoilijat.

 

Äänestykseen osallistui 105 000 Auto Bildin lukijaa, joista peräti 38 prosenttia valitsi Opel Mokkan Vuoden 2013 nelivetoautoksi. Toiseksi tullut Honda CR-V sai 11,1 prosenttia äänistä ja kolmannen sijan saanut Škoda Yeti 6,0 prosenttia äänistä.

 

Auto Bildin lukijaäänestyksestä tulleen voiton lisäksi Opel Mokka on saanut muun muassa Auto Zeitung -lehden muotoilupalkinnon. Lisäksi kuluttajaneuvontalehden Guter Rat lukijat äänestivät Opel Mokkan Vuoden 2013 järkevimmäksi autoksi eli autoksi, joka kannattaa ostaa (”Auto der Vernunft 2013”).