Opel rokkaa Genevessä.

24.2.2014

Geneven autonäyttelyssä Opelilla on kolme maailmanuutuutta, jotka ovat Adam Rocks, Adam S ja Astra OPC EXTREME. Opelin Adam-uutuuksiin on mahdollista tutustua jo näyttelyä edeltävänä päivänä 3.3. Geneva Starling hotellissa lentokentän vieressä.

 

Opel Adam Rocks konseptiauto herätti suurta mielenkiintoa vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä. Harva kuitenkaan uskoi, että aivan uudenlainen auto pääsisi tuotantoon. Opel kuitenkin yllättää epäilijät, sillä näyttelyosaston tähtenä loistaa Adam Rocks. Se tuo myynnin ennakko-odotukset ylittäneeseen Adam-mallisarjaan mielenkiintoisen vaihtoehdon.

 

Opel Adam Rocks tuo kaikkein pienimpään autoluokkaan annoksen maasturimaisuutta, sillä sen maavaraa on kasvatettu 15 mm ja auton alla on suuret pyörät. Myös korin suojaukset kertovat auton jämäkästä luonteesta. Luonnosta pääsee nauttimaan monin tavoin, sillä Adam Rocksissa on suuri Swing Top -kangaskatto, joka toimii sähköllä ja aukenee nopeasti.

 

Myös Opel Adam Rocksin tekniikka tuo mukanaan jotain aivan uutta, sillä konepellin alla on ahdettu kolmisylinterinen 1,0-litrainen ECOTEC-suorasuihkutusmoottori. Tulevat Euro 6 päästömääräykset täyttävä moottori kehittää 66 tai 85 kW (90 tai 115 hv) ja suurin vääntömomentti on 166 Nm jo käyntinopeudella 1 800 r/min. Alustavien testien mukaan yhdistetty kulutus on 4,3 l/100 km, jolloin hiilidioksidipäästöt ovat vain 99 g/km.

 

Opel Adam Rocksiin ja muihin Opelin uutuuksiin voi tutustua etukäteen jo maanantaina 3.3. klo 11.00 – 17.00 Geneve Starling Hotelin Montana-salissa. Autojen lisäksi paikalla ovat niiden muotoilijat. Lentokentällä teitä vastassa ovat Opelin oppaat, jotka johdattavat teidät autoihin, jotka kuljettavat teidät tilaisuuteen. Hotelli on vain 600 metrin päässä lentokentältä, joten sinne on myös helppo kävellä.