Paljon tavaratilaa kohtuumitoissa.

6.2.2014

Kompaktien pakettiautojen sarjassa kilpaileva Opelin Combo-mallisarja on saanut uuden aiempaa kookkaamman vaihtoehdon. Pitkän korin saa nyt myös korotetulla katolla, jolloin tavaratilaa on yhtä paljon kuin luokkaa suuremmissa pakettiautoissa.

 

Opel yhdistää Combo-pakettiautossa järkevät ulkomitat, erinomaisen ergonomian ja hyvät ajo-ominaisuudet. Tavaratila on auton kokoon nähden hämmästyttävän suuri, mikä pätee etenkin uusimpaan vaihtoehtoon. Mallisarjaan on tullut saataville pitkällä ja korotetulla korilla varustettu Combo, johon mahtuu tavaraa 5,0 kuutiometriä.

 

Tavaratilan suurin 1,714 metrin leveys on vain kymmenen senttiä auton kokonaisleveyttä vähemmän ja pituutta tilalla on 2,17 metriä. Korkeus on myös melkoinen eli 1,55 metriä. Kuljettamista helpottaa lisäksi matala 545 mm nostokorkeus. Runsaalla tavaratilallaan uusi Combo L2H2 kilpailee tasaväkisesti perinteisten ns. tonniluokan pakettiautojen kanssa.

 

Pakettiauto on työkalu, jolla ajetaan paljon ja siellä vietetään pitkiä aikoja. Siksi on tärkeää, että ohjaamo on miellyttävä ja auto on yhtä aikaa näppärä käsitellä ja mukava ajaa pitkillä matkoilla. Opel Combo täyttää mainiosti kaikki nuo vaatimukset ja 1,6-litraisen CDTI-moottorin 77 kW (105 hv) varmistavat pirteän suorituskyvyn täyteen kuormattunakin.

 

Mukavuuteen liittyy oleellisesti hyvä varustelu, eikä Combo tuota pettymystä tässäkään suhteessa, vaan niin turvallisuuden varmistavia kuin käyttöä helpottavia varusteita on runsaasti. Saatavilla on myös paljon hyvin järkevästi hinnoiteltuja lisävarusteita, joilla autosta voi tehdä vielä ylellisemmän.

 

On kuitenkin yksi asia, missä uusi suuri Combo ei ole samaa luokkaa pykälää kookkaampien pakettiautojen kanssa ja ne ovat käyttökustannukset. Jo hinta on tuhansia euroja alhaisempi, sillä se on saatu hyvästä vakiovarustelusta huolimatta puristettua 24 992 euroon. Lisäksi yhdistetty kulutus on hyvin kohtuullinen 5,9 l/100 km ja CO2-päästöt 154 g/km.

 

On helppo ymmärtää, miksi arvostettu brittiläinen What Van -lehti valitsi vuonna 2013 Opel Combon parhaaksi pieneksi pakettiautoksi.