Uusi Opel ADAM S - Taskuraketti valmiina lähtöön

4.3.2014

  • Geneven ensiesittely: Uusi huippusuorituskykyinen tähti ADAM-mallistoon
  • Erityinen: ADAM S:n 110 kW/150 hv 1.4 Turbo -moottori ja suorituskykyinen alusta
  • Kestävä: Vaikuttava OPC-jarrujärjestelmä, jossa neljät levyjarrut
  • Erilainen: ‘Red ’n’ Roll’ -teema sekä lukuisat muut ADAMin räätälöintivaihtoehdot
  • Näe livenä: Opel lähettää lehdistötilaisuutensa Genevestä suorana
Opel-uutisia - Trendikäs, loputtomasti muunneltava ja houkuttelevan urheilullinen: 110kW/150 hv -turbomoottorin ja yksilöllinen muotoilunsa ansiosta Opel ADAM S on ADAM-perheen uusi suorituskykyinen tähti.

Rüsselsheim. Trendikäs, loputtomasti muunteleva – and houkuttelevan urheilullinen: Kohta sarjatuotantoon siirtyvä ADAM S -versio edustaa uutta suorituskykyistä, Opelin huipputyylikästä pienten autojen tuoteperheen kärkeä. ADAM S:n ominaisuuksiin kuuluu 110 kW/150 hv:n 1,4-litran Turbo ECOTEC -moottori, urheilullinen jousitus, OPC-jarrujärjestelmä ja huomiota herättävä Red ‘n’ Roll -ilme ja se siinä yhdistyy teho ja suorituskyky nopeisiin ja teräviin reaktioihin. ADAM S:n ensiesiintyminen Opelin messuosastolla Geneven 84. kansainvälisillä automessuilla rinnallaan uudet ADAM-mallit, joissa konepellin alla kehrää uuden sukupolven kolmisylinterinen 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo -moottori, sekä uusi katumaasturi ADAM ROCKS. Esillä oleva laajennettu mallisto osoittaa, kuinka monipuolinen ja hauska ADAMin tuoteperhe on vuoden kuluttua, eikä vähiten siksi, että niiden moottoreissa löytyy kunnolla tehoa, 51 kW/70 hv:n ja 110 kW/150 hv:n välillä. Siirtyessään sarjatuotantoon ADAM S kruunaa koko ADAM-perheen ja antaa oman muhkean ja sähäkän lisänsä ADAMin erinomaisiin ominaisuuksiin, joita ovat mm. luokkansa paras liitettävyys ja ylittämätön yksilöitävyys.

 

Ne, jotka haluavat kokea ADAM S:n ensiesittelyn, ADAM ROCKSin ja paljon muuta – voivat seurata Opelin lehdistötilaisuutta  suorana 2-hallin osastolta 2231 tiistaina maaliskuun 4. päivänä, klo 11–11.15.

Opel-uutisia - Kevyempi paino, vahvempi moottori ja hienot urheilulliset ominaisuudet - suorituskykyinen ADAM S

Turboahdettu taskuraketti

ADAM S:n 1.4 Turbo -moottorissa on nokka-akselin kaksoisajoitus, joka mahdollistaa jatkuvan muuttuvan venttiilin ajoituksen ja turboahtimen integroinnin pakosarjaan, mikä vähentää painoa ja tilavuutta. Painoa vähentävät myös monet muut ominaisuudet, kuten valurautalohko, ontot nokka-akselin käyttöketjut ja muovinen imusarja. Mukana on luonnollisesti Start/Stop-tekniikka ja moottori on jo nyt Euro 6 -päästöstandardien mukainen.

Opel-uutisia - Suorituskykyinen huippumalli: Opel ADAM S:ssä on 18-tuumaiset vanteet, 225/53 R 18 -renkaat sekä suuret OPC S -jarrut.

Parempi teho on vain osa tämän taskuraketin viehätystä – siinä on myös erityisesti ADAM S -mallia varten säädetty alusta ja sen parina terävä ja tehokas ohjaus. Opelin osastolla esitellyssä auton ominaisuutena on myös parempi pysähtymisteho suurikokoisempien OPC S Red -jarrujen ansiosta, joissa on edessä 16-tuumaiset ja takana 15-tuumaiset jarrulevyt punaiseksi maalatuin jarrusatuloin. Mallin 18-tuumaiset vanteissa on 225/53 R 18 -renkaat.

Opel-uutisia - Ketterän 110kW/150 hv -turbomoottorinsa ja yksilöllinen muotoilunsa ansiosta Opel ADAM S on ADAM-perheen uusi suorituskykyinen tähti

Uusi yksilöllinen ilme Red ’n’ Roll -teemalla

ADAM S esittelee Geneven autonäyttelyssä lisää omanaisuuksia tulevasta sarjatuotantoon siirtyvästä mallista. Sen punainen väri on yhdistetty antrasiitinharmaaseen kattoon, jota korostaa erityinen takaspoileri; etusäleikön logolista ja ovien sivupeilit ovat ilmeeltään hiilikuitumaiset ja urheilulliset. Etuhelmaspoileri, kynnyslistat ja laajennettu takapuskurin leikkaus sekä näkyvä ja näyttävä pakoputki täydentävät ADAM S:n ulkoasun.

Opel-uutisia - ADAM-perheen urheilutähti: Opel ADAM S:n ohjaamon ominaisuuksia ovat Recaro-etuistuimet

Ohjaamon huppuominaisuuksiin kuuluvat Recaro-istuimet Morrocana- ja nahkaverhoiltuna ja ADAM S:n yksilöllinen Red ‘n’ Roll -värimaailma. Siihen kuuluu punaisella nahalla somistettu ohjauspyörä, vaihdetanko ja seisontajarrun vipu sekä huomiota herättävät punavalkoiset somisteet kojelaudassa ja ovipaneeleissa. Räätälöintiä voi jatkaa monin erilaisin yksityiskohdin.

Opel-uutisia - Vangitseva ilme: Opel ADAM S:ssä on näyttävä Red ‘n’ Roll -teeman mukaiset sisätilat ja ulkoasu

Pian sarjatuotantoon siirtyvässä ADAM S:ssä on myös katseilta suojaavat tummennetut takaikkunat, LED-päiväajovalot ja -takavalot, elektroninen ilmastointi, Opelin palkittu, edistyksellinen IntelliLink-järjestelmä, joka tarjoaa alan viimeisintä liitettävyyttä ja sovelluksia. Tietoviihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva uusimpien ANDROID- ja Apple iOS -älypuhelinten kanssa. Siinä on USB- ja Bluetooth-liitännät, äänen suoratoisto, seitsemän kaiutinta ja 7-tuumainen teräväpiirtoinen värikosketusnäyttö. Opelin älykäs IntelliLink-järjestelmä toimii myös navigaattorina BringGo-sovelluksen avulla ja se tarjoaa myös Stitcher- ja TuneIn-sovellukset Integroimalla Apple iOS -laitteen järjestelmään mahdollistaa SIRI EYES FREE -puheohjauksen käytön. Tämä turvallinen ja helppokäyttöinen tekniikka tekee ADAMista markkinoiden liitettävimmän pikkuauton.