Opelilla vauhdikas alkuvuosi.

2.4.2014

Viime vuonna Opelin myynti kehittyi Suomessa myönteisesti ja alkaneena vuonna on jatkettu samaan suuntaan. Myynnin ja markkinaosuuden kasvun vetureina ovat Opelilla olleet ennen kaikkea uudistunut Insignia ja luokkansa suosikkina jatkava Mokka.

 

Henkilöautokauppa on lisääntynyt ensimmäisten kolme kuukauden aikana vähän yli kymmenellä prosentilla, mikä on hyvä merkki. Vaikka nykyvauhdilla autokanta edelleen vanhentuu, on teillemme tullut kuitenkin mukavasti uusia aiempaa turvallisempia ja vähemmän kuluttavia autoja.

 

Opelilla henkilöautojen rekisteröintien kasvuvauhti on ollut lähes kaksinkertainen markkinoiden kasvuun verrattuna. Erityisesti maaliskuussa Opel-kauppa sujui hienosti, sillä viime vuoden maaliskuuhun verrattuna rekisteröinnit kasvoivat yli 50 prosentilla.

 

Myös pakettiautokauppa on sujunut Opel-liikkeissä mainiosti. Pakettiautojen rekisteröinnit ovat lisääntyneet ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kuudella prosentilla, mutta Opelilla kasvuprosentti on kuusitoista. Samalla sijoitus merkkikohtaisissa rekisteröinneissä on parantunut, kun Opel on noussut Nissanin ohi viidenneksi.

 

Henkilöautojen mallikohtaisissa rekisteröinneissä Opelin erityiset ilon aiheet ovat uudistunut Insignia ja vuosi sitten esitelty kompakti katumaasturi Mokka.

 

”Asiakkaat ovat löytäneet ylellisen ja taloudellisen Opel Insignian, jonka rekisteröinnit ovat kaksinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna. Meillä on upea mallisarja, jonka vähiten kuluttavien versioiden CO2-päästöt jäävät alle 100 g/km. Lisäksi kaikkien Insignia-mallien varustelu on kattava. Mallisarjan toisessa päässä on uusi Insignia Country Tourer, joka tarjoaa nelivedon ja hyvän suorituskyvyn varmistavat moottorit erittäin kohtuulliseen hintaan”; kuvailee Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä markkinoiden uutta suosikkia.

 

Opelin suosituimmaksi malliksi on noussut Mokka, nyt kun sitä on saatu Suomeen kysyntää vastaavalla nopeudella. Uusi Mokka ei ole menestys vain Suomessa, vaan sitä on tilattu Euroopassa 18 kuukauden aikana yli 200 000 kappaletta. Kaiken lisäksi tilausvauhti kiihtyy kaiken aikaa. Opel Mokka on napannut yli kymmenen prosentin osuuden omassa luokassaan. Mallin sopivuudesta nimenomaan Pohjolan olosuhteisiin kertoo se, että Suomen lisäksi Mokka on markkinajohtaja myös Norjassa.