Uusi Opel Insignia Sedan – ensiesittely Suomessa ensi viikonloppuna.

7.4.2014

Opel Suomi - Insignia Sedan

Opel Insignia -mallisarjaan uusi vaihtoehto

Opel purjehtii myötätuulessa, minkä myötä koko malliston ja etenkin Insignian myynti on kasvanut. Vuoteen 2013 verrattuna Insigniaa on myyty alkuvuonna yli kaksinkertainen määrä ja vauhti kiihtyy entisestään uuden Insignia Sedanin myötä.

 

Viime syksynä aiempaakin tyylikkäämmäksi ja ylellisemmäksi uudistunut Insignia-mallisarja on erittäin monipuolinen tarjoten sopivan vaihtoehdon lähes kaikille autonostajille. Uudella 2,0-litraisella 103 kW (140 hv) kehittävällä turbodieselillä Sedanin ja Hatchbackin yhdistetty kulutus on ainoastaan 3,7 l/100 km ja CO2-päästöt 98 g/km. Insignia Sports Tourerissa kulutus ja päästöt ovat vain hivenen korkeammat.

 

Mallisarjan toista ääripäätä edustaa Insignia OPC, jonka 2,8-litrainen V6-turbomoottori kiidättää autoa urheiluautomaisella kiihkolla. Suomen pitkään talveen ja huonoille teille sopivat mainiosti Insignian useat nelivetoiset vaihtoehdot ja täysin uusi tänä vuonna myyntiin tullut Country Tourer.

 

Tähän saakka uudistunut Opel Insignia on ollut myynnissä viisiovisena Hatchbackinä ja farmarina eli Sports Tourerina. Nyt ne saavat rinnalleen neliovisen Sedanin, joka on sisarmalliensa tapaan sulavalinjainen ja edustaa aerodynamiikaltaan luokkansa kärkeä.

 

Uudistuksen myötä Opel Insignia varustelu nostettiin entistä korkeammalle tasolle ja uusi Insignia Sedan tuo mukanaan saman kattavan vakiovarustelun. Siihen kuuluvat muun muassa kaksialueinen automaatti-ilmastointi, kevytmetallivanteet, lämmitettävä nahkaverhoiltu ohjauspyörä, pysäköintitutkat edessä ja takana, sadetunnistin ja 8-tuumaisen värillisen kosketusnäytön ja Bluetoothin sisältävä korkeatasoinen intelliLink-multimedia.

 

Lisäksi Opel Insigniaan saa huhti-toukokuussa veloituksetta kampanjatarjouksena Business-paketin, jossa on navigaattori, keskikonsolin monitoimisäädin, palkitut, mukautuvat AFL-ajovalot, kaksoisksenonit ja etuistuinten erittäin monipuoliset säädöt. Opel Insignian voi vielä viimeistellä nahkaverhoilulla, jonka saa nyt 790 eurolla (plus autovero) sekä 700 euron (plus autovero) hintaisella sähkötoimisella kattoikkunalla (Sports Tourerissa panoraamakatto).

 

Uuden Opel Insignia Sedanin hinnat alkavat 1,4 Turbo ecoFLEX Editionin 26 930 eurosta. Tehokkaampina bensiinimoottorivaihtoehtoina ovat moderni 1,6-litrainen Turbo (125 kW/170 hv) joko käsivalintaisen tai automaattivaihteiston kera sekä 2,0-litrainen 184 kW (250 hv) kehittävä turbomoottori automaattivaihteiston ja nelivedon kanssa. Dieselmoottoristen Insignia Sedanien hinnat alkavat 29 921 eurosta, jolloin tehoa on 103 kW (140 hv). Automaattivaihteiston kanssa tulee tehokkaampi 120 kW (163 hv) kehittävä moottori ja pakettiin voi lisätä myös nelivedon.

 

Opel Insignia Sedanin ensiesittely on Suomessa viikonloppuna 12. – 13.4.2014.