Opel Corsa siirtyy viidenteen sukupolveen

24.9.2014

Pariisin autonäyttelyssä Opelin osaston kirkkaimpana tähtenä loistaa uusi Opel Corsa, joka jatkaa yli 12 miljoonan edeltäjänsä luomaa menestystä. Tyylikkään korin sisältä löytyvät uusi luokkansa kärkeä edustava sisustus, modernit vähän kuluttavat moottorivaihtoehdot ja korkealuokkaiset turvavarusteet.

 

Opel on suunnitellut viidennen sukupolven Corsan sisustuksen alusta alkaen uudelleen korostaen sen laatua ja tilavuutta. Kuljettaja työtä helpottavat modernit turvajärjestelmät ja hän yhdessä matkustajien kanssa voi nauttia palkitusta IntelliLink-tietoviidejärjestelmästä.

 

Opel nostaa Corsan turvavarustuksen huipulle luokassaan, sillä siihen on saatavissa kaikki aiemmin vain suuremmista ja kalliimmista autoista löytyneet järjestelmät, kuten toisen sukupolven Opel Eye etukamera liikennemerkkien tunnistuksella, kaistavahti, automaattinen valonvaihto, etäisyydentunnistin ja törmäysvaroitin.

 

Moottoriksi uuteen Opel Corsaan voi valita kolmesylinterisen 1,0-litraisen turbomoottorin joko 66 kW (90 hv) tai 85 kW (115 hv) tehoisena. Kumpikin kehittää suurimman 170 Nm vääntömomentin jo hyvin alhaisella 1 800 r/min käyntinopeudella. Moottorien kehitystyössä on painotettu hiljaisuutta ja käynnin tasaisuutta. Nykyisen mallin 1,3 CDTI-moottoria on kehitetty edelleen ja 70 kW (95 hv) kehittävällä voimanlähteellä varustettuna kolmeovisen Corsan yhdistetty kulutus on ainoastaan 3,2 l/100 km ja CO2-päästöt 85 g/km.

 

Suomeen vuodenvaihteessa saapuvaan uuteen viidennen sukupolven Opel Corsaan voi tutustua jo etukäteen ennen Pariisin autonäyttelyn lehdistöpäiviä keskiviikkona 1.10. klo 11.00 – 17.00 ravintolassa Le Marché, osoitteessa 2 Place du Marché, Sainte Catherine, 75004. Kaikkien eri sukupolvien Opel Corsat liikkuvat ravintolan ympärillä, joten niistä saa hyviä kuvia ja tilaisuudessa voi myös filmata, minkä lisäksi autoihin päsee kyytiin.