Nelivetoinen Opel Mokka Voice Kids -voittajalle - ”Vuoden kestänyt matka voittoon”.

26.11.2014

Oululainen Aino Morko nousi voittajaksi yli kahdentuhannen Voice Kids -laulukilpailuun ilmoittautuneen lapsen ja nuoren joukosta. Hänen keikkamatkansa sujuvat seuraavan puolen vuoden ajan turvallisesti nelivetoisen Opel Mokkan kyydissä.

 

The Voice Kids on noussut yhdeksi television mielenkiintoisimmista ohjelmista, jossa kuuluisien suomalaisten esiintyjien ohjaamat tulevaisuuden laulajat kilvoittelevat voitosta. Tälle kaudelle ilmoittautui yli 2 300 vuosina 2 000 – 2005 syntynyttä toiveikasta lasta ja nuorta. Heistä lähes joka kymmenes eli 250 pääsi koelauluihin, joista 70 jatkoi edelleen Ääni ratkaisee -vaiheeseen.

 

Oululainen Aino Morko oli mukana jo the Voice Kidsin toisella tuotantokaudella, mutta putosi esiintymisjännityksen takia pois Ääni ratkaisee -vaiheeseen edettäessä. Äiti pelkäsi saman toistuvan, mutta musiikista kiinnostunut neitonen halusi mukaan uudelleen ja sai tahtonsa läpi. Onneksi näin, sillä Ainon esiintymispelko hälveni kannustuksen myötä ja hän nousi voittoon.

 

Kisan aikana mahtavasti kasvanut Aino toivoo, että voi rakentaa elämänsä musiikin ympärille. Mutta hän toteaa kuitenkin realistisesti, että tulevaisuuden kulkua ei koskaan tiedä. Mikäli Ainon unelmat toteutuvat, hän sekä säveltää että sanoittaa – kirjoittaa siitä miltä tuntuu. Musiikkityylinä ovat popballadit ja vähän countrytyylinen musiikki. Osa ajatuksista on peräisin perheen puolitoista vuotta kestäneeltä Kalifornian vierailulta, jolta tultiin takaisin Suomeen pari vuotta sitten.

 

Opel Finlandin markkinointijohtaja Markus Routasalo kuuntelee hyvin luonnollisen ja jopa vaatimattoman Ainon ajatuksia ja kommentoi: ”Aloitimme yhteistyön kolme vuotta sitten Voice of Finlandin kanssa ja lähdimme ilman muuta mukaan myös nuorten laulajien kykyjenetsintäkilpailuun. Haluamme kannustaa nuoria ja lapsia kokeilemaan kykyjään, ja näin voimme löytää todellisia osaajia. Antamalla Opelin perheen käyttöön varmistamme, että matkat keikkapaikoille sujuvat turvallisesti.”

 

Ainon palkintoauton ohjauspyörän taakse asettuu hänen äitinsä Pilvi Morko, joka on tottunut autoilija. Pilvi kertoo perheen harrastavan laskettelua, joten matka suuntautuu talvisin joka viikonloppu Oulusta tuntureille. Sielläkin olisi Ainolle ja hänen esiintymisilleen kysyntää, mutta keikkojen määrä halutaan pitää kohtuullisena. Mutta hiihtoharrastuksen pariin matkatessa ulkomitoiltaan kompakti, tilava Opel Mokka luo mukavat puitteet ja sen neliveto vie varmasti perille.