Uusi Opel Karl - Opel hyökkää ensi kesänä pienimpien perheautojen luokkaan.

5.12.2014

Vallattuaan Opel Mokkalla kompaktien katumaasturien ykkössijan ja tuotuaan markkinoille järkevän hintaisen nelipaikkaisen avoauto Cascadan, saksalaismerkki jatkaa laajentumistaan. Kesällä 2015 alkaa uuden Opel Karlin myynti, joka tuo suurempien autojen ominaisuuksia kaikkein pienimpään luokkaan.

 

Ulkomitoiltaan pieni, mutta sisätiloiltaan hämmästyttävän suuri. Muodoiltaan valloittava ja samalla ominaisuuksiltaan erittäin järkevä. Kahteen lauseeseen sisältyvät kesällä 2015 myyntiin tulevan Opel Karlin tärkeimmät arvot. Pienimpien henkilöautojen markkinoille tähtäävä 3,68 metrin pituinen Karl on saanut nimensä Opelin perustajan pojalta.

 

”Lyhyt, näppärä ja täynnä luonnetta, nimen Karl viitatessa auton luonteeseen. Opelin uusi pienin ja halvin malli on ominaisuuksiltaan täysikasvuinen auto, joka vetoaa sekä sydämeen että järkeen”, selittää Opel Groupin pääjohtaja tohtori Karl-Thomas Neumann tulevaa mallia. ”Karl tarjoaa tyypilliset Opelin vahvuudet alkaen huipputeknisestä, hiljaisesta 1,0-litraisesta kolmesylinterisestä moottorista aina palkittuun IntelliLink-tietoviihdejärjestelmään. Opel Karl on ideaali valinta hintatietoiselle asiakkaalle, joka haluaa yhdistää arkiauton hyvän käytettävyyden mukavuuteen ja moderniin tekniikkaan.”

Uusi Opel KARL

Uuden Karlin keulalla on tyypillinen Opelin ilme, jossa kromattu koriste kannattelee yhtiön logoa. Sivulta katsottuna kolme täsmällistä, terävää linjaa rakentaa pienimmän Opelin muodon. Tuotemerkiksi muodostunut ”siipi” heijastaa Opelin veistoksellista ja samalla tarkkaa muotoilufilosofiaa.

 

Tärkeintä ei ole kuitenkaan se miltä Opel Karl näyttää, vaan sen sisäinen kauneus. Konepellin alla on Opelin viimeisintä sukupolvea edustavaa tekniikkaa. Uusi 1,0 ECOTEC kehittää 55 kW (75 hv) ja moderni kolmesylinterinen hienostunut ja tehokas moottori on suunniteltu erityisesti Karlia varten. Kuljettaja hallitsee voimaa täydellisesti uudenaikaisen, tarkasti toimivan viisivaihteisen vaihteiston välityksellä. Karlin alusta ja ohjaus on suunniteltu tarjoamaan ajo-ominaisuudet ja mukavuus, jotka nostavat sen luokan huipulle.

 

Opel jatkaa Karlin kanssa filosofiansa toteuttamista, jossa asiakkaalle tarjotaan enemmän kuin hän osaa odottaa. Niinpä Karlissa on vakiona tai lisävarusteena paljon sellaista, mitä ei tässä luokassa tai tämän hintaisessa autossa ole aiemmin ollut. Vakiona ovat lain vaatimien lukkiutumattomien jarrujen ja ajonvakautuksen lisäksi mm. luistonesto, elektroninen jarrupaineen jako ja mäkilähtöavustin. Karliin on lisäksi saatavissa esimerkiksi etukameraa käyttävä kaistavahti.

Uusi Opel KARL

Ohjauksessa on uusien Adamin ja Corsan tapaan kaupunkiasetus, joka lisää tehostusta entisestään. Pysäköintiavustin tekee parkkeeraamisesta lasten leikkiä ja vakionopeussäädin nopeuden rajoittimella auttaa noudattamaan lakia. Sumuvalot parantavat näkyvyyttä huonolla ilmalla ja niihin saa integroidut kääntymisvalot.

 

Mukavuutta lisäävät talven tullen istuinlämmitys ja ohjauspyörän lämmitys. Kesäpäivinä voi puolestaan nauttia lämmöstä ja auringosta kattoluukun avulla. Ympäristöön voi olla kaiken aikaa yhteydessä monipuolisen IntelliLink-tietoviihdejärjestelmän avulla, johon voi yhdistää kaikki Applen iOSiin ja Androidiin linkittyvät laitteet ja älypuhelimet.