Opel Corsa OPC sopii kaikkialle.

5.2.2015

Opel Uutiset - Opel Corsa OPC sopii kaikkialle

Geneven autonäyttelyssä Opelin tärkein uutuus on aivan uusi Karl, johon on mahdollista tutustua jo näyttelyä edeltävänä päivänä 2.3. Geneva Starling hotellissa lentokentän vieressä. Sen lisäksi Opel esittelee Corsa-mallisarjan lippulaivaksi uuden OPC:n joka on tehty kaikkien OPC-mallien tapaan ajamisesta nauttiville.

 

Viime syksynä esitelty viidennen sukupolven Opel Corsa täydentyy mallisarjan huipulle nousevalla Corsa OPC:llä. Jo uutuuden ulkonäkö kertoo siinä piilevästä voimasta ja nopeudesta. Kirkas sininen väri on Opelilla OPC-mallien yksinoikeus ja keulan kookkaat ilmanottoaukot kertovat suuresta tehosta. Keulan aggressiivisen ilmeen viimeistelee konepellin pieni skooppi. Auton sivuilla helmaspoilerit vievät katseen kohti perää, jossa on kattospoileri. Remus-pakoputkiston diffuusoriin sijoitettu kaksoisulostulo on urheilullinen, ja pakoäänet kertovat auton todellisen luonteen.

 

Opel Corsa OPC:n sisällä ovat Recaron valmistamat sporttiset istuimet, joiden tarjoama tuki riittää jopa Nürburgringin Nordschleifea (missä auton ominaisuuksia kehitettiin) kierrettäessä. Nahkaverhoiltu ohjauspyörä on alhaalta litistetty ja koko ohjaamo on tehty auton tyyliin sopivaksi.

 

Konepellin alla on 1,6-litrainen turbomoottori, joka kehittää nyt 152 kW (207 hv). Suurin vääntömomentti 245 Nm on käytössä laajalla 1 900 – 5 800 kierrosalueella. Yliahtopaineen avulla tarjolla on hetkellisesti esimerkiksi ohituksissa 280 Nm. Tuloksena on kiitettävä suorituskyky. Paikaltaan lähtien 100 km/h saavutetaan 6,8 sekunnissa ja huippunopeus on 230 km/h.

 

Uutuuden alusta on pitkällisten testien jälkeen hiottu Corsa OPC:n luonteeseen ja voimaan sopivaksi. Yhdessä iskunvaimennintoimittaja Konin kanssa on kehitetty uusi Frequency Selective Damping (FSD), joka ottaa huomioon auton liikkeet vaimennuksessa nopeassa ajossa, mutta varmistaa myös mukavuuden rauhallisesti liikuttaessa. Ajonvakautuksessa on erillinen ”Competition-säätö”, joka ottaa luistoneston pois ja sallii laajempia luistoja. Auton 215/45 R 17 Michelin-renkaat antavat mahtavan pidon ja jarrut ovat kooltaan auton suorituskykyä vastaavat.

Ennakkotilaisuus Geneven autonäyttelyn aattona – paikalla Opel Karl

 

Opel järjestää perinteisen ennakkotilaisuuden maanantaina 2.3. klo 11.00 – 17.00 paikkana Geneve Starling Hotel ja Montana-sali. Päivän tähtenä on täysin uusi Opel Karl. Lentokentällä vastassa ovat Opelin oppaat, joiden johdattamana pääsee autoilla suoraan tilaisuuteen. Hotelli on vain 600 metrin päässä lentokentältä, joten sinne on myös helppo kävellä.