Opelin kasvu jatkuu

8.1.2015

Opelin kasvu jatkuu

Opeleita rekisteröitiin niin Suomessa kuin Euroopassa selvästi edellisvuotta enemmän. Henkilöautojen lisäksi Opel menestyi meillä erityisen hyvin pakettiautomyynnissä, missä sijoitus rekisteröinnit kasvoivat melkein 50 prosentilla ja markkinaosuus nousi yli kuuden prosentin.

 

Henkilöautojen myynti kasvoi vuonna 2014 (matkailuautot poisluettuna) 3,2 prosentilla 105 304 kappaleeseen. Opelin suosio lisääntyi huomattavasti enemmän, sillä myynnin kasvu oli henkilöautoissa 10,9 prosenttia, mikä tarkoitti samalla markkinaosuuden kasvua 4,3 prosenttiin. Sijoitus pysyi samana, mutta ero kymmenen kärkeen supistui ja välimatka takana oleviin kilpakumppaneihin kasvoi.

Mallikohtaisessa tilastossa Opel Astra tuli vähän alaspäin, mutta se sai 31 suosituimman automallin joukkoon seurakseen kaksi muuta Opel-mallia. Syksyllä 2013 uudistuneen Insignian rekisteröinnit melkein kaksinkertaistuivat (+ 83,2 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Monipuolinen mallisto kasvatti asemaansa etenkin yritysautomyynnissä. Myös vuonna 2013 komeettamaisesti kompaktien katumaasturien suosituimmaksi noussut Mokka löysi yhä enemmän asiakkaita. Sen rekisteröinnit nousivat 32 prosentilla ja Mokka jäi vain kahden auton päähän sijasta 30. henkilöautojen tilastossa. Pikkuautojen luokassa Corsa säilytti hyvin asemansa, vaikka uuden mallin tulo oli tiedossa jo kesästä lähtien. Viidennen sukupolven Corsasta odotetaan menestystä, sillä sitä on tilattu Euroopassa jo 85 000 kappaletta.

Erityisen ilahduttavaa oli Opelin menestys pakettiautomarkkinoilla, joiden kokonaismyynti nousi vain parilla prosentilla. Opelin Corsaa, Comboa, Vivaroa ja Movanoa rekisteröitiin 47,7 prosenttia vuotta 2013 enemmän. Markkinaosuus kasvoi 4,4 prosentista komeasti 6,3 prosenttiin ja sijoitus parani pykälällä viidenneksi. Hieno saavutus onnistui vain hivenen uusiutuneella mallistolla, mutta vuoteen 2015 lähdetään aivan uuden Vivaron voimalla.

Myös henkilöautoissa Opelin rekisteröintien uskotaan kasvavan jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tammikuussa pikkuautotarjonta kasvaa Adam Rocksilla ja Corsan viidennellä sukupolvella. Vuoden aikana mallisto vahvistuu monilla uusilla moottoreilla ja mielenkiintoisilla versioilla sekä täysin uudella Karl-pikkuautolla. Uusi Opel Karl tulee myyntiin juuri sopivasti, kun henkilöautojen romutuspalkkio otetaan käyttöön.

 

Euroopan automyynti nousi Venäjän romahduksesta huolimatta parilla prosentilla. Opel menestyi tätä paremmin saavuttaen 1,076 miljoonan auton myynnin ja kolmen prosentin kasvun. Markkinaosuudeksi kirjattiin 5,74 prosenttia, joka oli toista vuotta peräkkäin edellisvuotta suurempi. Opelin markkinaosuus oli viime vuonna suurin sitten vuoden 2011.