Tyylikäs pieni pakettiauto järkihintaan.

22.1.2015

Opel Uutiset - Uusi Opel Corsa Va

Opel esitteli Brysselin autonäyttelyssä viime viikolla uuden Corsa Vanin. Helmikuun aikana Suomeen saapuvan näppärän ja hyvin varustellun pakettiauton hinnat alkavat 14 722 eurosta.

 

Viime lokakuussa Opel esitteli Corsan viidennen sukupolven, joka on ulkonäöltään ja sisustukseltaan huomattavasti aiempaa tyylikkäämpi ja modernimpi. Nyt myös Corsan pakettiautomalli siirtyy seuraavaan sukupolveen.

 

Opel yhdistää kätevässä Corsa Vanissa helppokäyttöisyyden mukavuuteen ja turvallisuuteen. Kompaktien ulkomittojen ja pienen kääntöympyrän ansiosta uutuus on parhaimmillaan kaupungin sokkeloissa, mutta hyvien ajo-ominaisuuksien ansiosta sillä ajaa mielellään pidempiäkin matkoja.

 

Auton käytännöllisyys korostuu järkevän muotoisessa tavaratilassa, jonka koko on 920 litraa. Kantavuus on kasvanut 571 kiloon, joten kyytiin voi ottaa raskaitakin tavaroita. Tavarat saa kiinnitettyä turvallisesti ja lattian kumimatto estää niitä liukumasta.

 

Moottorivaihtoehtoja on kolme, joista bensiinimoottori on 51 kW tehoinen 1,2-litrainen. Mielenkiintoisempi on kuitenkin uudistunut 1,3 CDTI, jonka saa 55 kW (75 hv) tai 70 kW (95 hv) tehoisena. Jälkimmäisellä varustettuna Corsa Vanin yhdistetty kulutus on ainoastaan 3,3 l/100 km ja CO2-päästöt 87 g/km.

 

Pienen kulutuksen lisäksi käyttökuluja alentavat pitkät huoltovälit. Suuret huollot tehdään kahden vuoden tai 60 000 kilometrin välein sen mukaan, kumpi tulee ensin ja välihuollot vuosittain tai 30 000 kilometrin välein.

 

Suomeen tuotavissa Corsa Vaneissa on vain yksi varustetaso, mutta se on hyvin kattava tarjoten niin turvallisuutta kuin mukavuutta. Ensin mainittua edustavat etu- ja sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Henkilöautoissa ne ovat itsestään selvä varuste, mutta kaikissa muissa pienissä pakettiautoissa ne eivät ole vakiona. Ajamista helpottavat ohjaustehostimen city mode -säätö, jolla ohjausta saa halutessaan kevennettyä sekä mäkilähtöavustin.

 

Opel Corsa Vanissa vakiona olevia mukavuutta lisääviä varusteita, joista saatetaan tässä luokassa lisähintaa, on runsaasti. Corsa Vanissa on muun muassa lämmitettävä nahkapäällysteinen ohjauspyörä, jossa on audion ja vakionopeussäätimen katkaisimet, sadetunnistin, himmentyvä sisäpeili, ilmastointi, kaukosäätöinen keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunannostimet ja lämmitettävät sähköllä säädettävät peilit.

 

Hyvin varustettu Opel Corsa Van on tasapainoinen paketti valmiina käyttöön ja sen hinta on 1,2 ecoTEC-moottorilla 14 722 euroa. Opel Corsa Van 1,3 CDTI maksaa 55 kW tehoisena 16 640 euroa ja 70 kW tehoisena 17 170 euroa.