Monipuolista ajamisen helppoutta.

11.3.2015

Opel Uutiset - Opel ADAM Rocks

Opel täydentää Adam-mallisarjaan automaattivaihteisilla vaihtoehdoilla. Uuden käsivalintaisen ja automaattivaihteiston parhaat ominaisuudet yhdistävän ETC-automaatin saa sekä tavalliseen Adamiin että katumaasturimaiseen Adam Rocksiin.

 

Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Opelin persoonalliseen pikkuautoon, jonka suosio on ylittänyt valmistajan odotukset. Moni tämän kokoluokan ostaja toivoo automaattivaihteistoa. Tähän saakka Opel ei ole voinut tarjota Adamista kiinnostuneille vasemman jalan vapaapäivää, mutta nyt se on mahdollista ETC-automaatin avulla.

 

Uudet mallit, joissa on ETC-automaatti tulevat 64 kW (87 hv) tehoisella 1,4-litraisella ecoFLEX-moottorilla varustettuna. Adam Rocksissa moottori on kaksi kilowattia (3 hv) tehokkaampi. Koska moottorin yhteydessä on myös Start/Stop-järjestelmä, on yhdistetty kulutus vain 4,8 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 112 g/km.

 

Opel on kehittänyt automatisoidun vaihteiston lähes perinteisen automaattivaihteiston veroiseksi. Viimeisimmän sukupolven elektroniikan ansiosta vaihdot tapahtuvat ajon aikana aiempaa miellyttävämmin. Mikäli kuljettaja niin haluaa, hän voi käyttää vaihteistoa myös perinteisen käsivalintaisen vaihteiston tapana. Suurin ero tavalliseen automaattivaihteistoon Adamissa on ETC-automaatin erittäin kohtuullinen hinta.

 

Uusi miellyttävän ja helpon ajamisen varmistava vaihtoehto on saatavissa kaikkiin Adam-varustetasoihin ja Adam Rocksiin. Jam-varusteisessa Adamissa lisätehon ja ETC-automaatin hinta on vain vajaat 900 euroa, joten sillä varustettuna Adamin hinnat alkavat 15 811 eurosta. Uuden Opel Adam Glam 1,4 ecoFLEX ECT-automaatin hinta on 17 343 euroa ja Slam-varustein hinta on 1 045 euroa korkeampi.

 

Opel Adam Rocksin saa nyt 1,4-litraisen moottorin ja ECT-automaatin kanssa huomattavasti aiempaa halvemmalla, sillä mallisarjan uusi alkaen hinta on 19 312 euroa.