Ympäristöenkeli: Opel Movano voitti Green Van 2015 -palkinnon.

23.4.2015

  • Palkittua Opelia: Opel Movano kantaa paljon, mutta on äärimmäisen taloudellinen
Opel-uutisia - Palkintoseremonia: Opel/Vauxhallin hyötyajoneuvoista vastaava johtaja Steffen vastaanotti Green Van 2015 -palkinnon Verkehrsrundschau-lehden päätoimittajalta Birgit Bauerilta ja testaustoimittajalta Jan Burgdorf

Rüsselsheim. Movanolle kultamitali: Opelin tavara-auto on voittanut Green Van 2015 -palkinnon päihittäen 15 kilpailijaansa alle seitsemän tonnin painoisten tavara-autojen ja pienten tavara-autojen luokassa. Movanossa yhdistyvät alhainen polttoaineen kulutus, jonka takuuna on BiTurbo-tekniikka, suuri hyötykuorma ja mittava kuormatilavuus, mikä vakuutti Verkehrsrundschau ja Trucker-lehtien toimituskunnasta koostuvan tuomariston, joka myönsi autolle ensimmäisen palkinnon ympäristöystävällisyydestä.

Opel-uutisia - Palkittua Opelia: 2,3-litrainen BiTurbo CDTI, jonka teho on 120 kW/163 hv, päihitti 15 kilpailijaa ja voitti Green Van 2015 -palkinnon

”Movanon joustavuus ja kuljetuskapasiteetti päivittäisessä ajossa tekivät todellisen vaikutuksen. Vaihdoimme tavara-autoihimme viime vuonna uudet, erinomaiset BiTurbo-moottorit, joissa on käytetty täyden uudenlaista polttoainetta säästävää tekniikkaa. Siksi se on ystävällinen sekä ympäristölle että kukkarolle – mikä selittää sen menestyksen ympäristöystävällisyysvertailussa,” sanoi silminnähden ilahtunut Steffen Rashig, Opel/Vauxhallin hyötyajoneuvoista vastaava johtaja, vastaanotettuaan eilen ympäristöystävällisimmän pienen tavara-auton sarjan ykköspalkinnon Transport Manager Dinner -gaalassa Bonnissa.

Opel-uutisia - Palkittu Opel Movano

Opel Movano oli ainoa kilpailija kevyiden hyötyajoneuvojen sarjassa, joka sai yli 6 000 ympäristöpistettä, mikä oli 170 enemmän kuin toiseksi tulleella kilpailijalla. Ylivoimaiseen voittoon oli hyvät syyt: 2,3-litrainen BiTurbo CDTI (120 kW/163 hv) tarvitsee vain 8,5 dieselpolttoainetta 100 kilometrillä, ja sen CO2 päästöt olivat ainoastaan 268 g/km VerkehrsRundschau- Trucker-lehtien suorittamissa mittauksissa. Lukemat saatiin todellisissa CO2-päästömittauksissa, joissa otettiin huomioon myös polttoaineen tuotanto (Well-to-Wheel). Vakiona oleva Start/Stop-järjestelmä vaikutti sekin voittoisaan tulokseen. Lisäksi Movanoon mahtuu kuormaa 13 kuutiometriä, sen omamassa on alhainen ja sen hyötykuorma jopa 1,2 tonnia. Kaikki tämä tekee Opel Movanosta kokonaisedullisen vihreän yleistavara-auton, joka on nyt ansaitusti palkittu vuoden 2015 ympäristöystävällisyyspalkinnolla.