Hyvin varusteltu uusi Opel järkihintaan.

19.5.2015

Opel Karl - Opel Suomi

Opelin heinäkuussa Suomeen saapuva uutuus alempaan pikkuautoluokkaan on viisiovinen ja viisipaikkainen Karl. Pitkän akselivälin ja suuren raideleveyden ansiosta se on tilava ja hyvä ajettava. Parasta on kuitenkin todella kattava vakiovarustelu vaikka hinnat alkavat 13 394,36 eurosta.

 

”Opelin uusi pienin ja halvin malli on ominaisuuksiltaan täysikasvuinen auto, joka vetoaa sekä sydämeen että järkeen”, kuvailee Opel Groupin pääjohtaja tohtori Karl-Thomas Neumann uutta mallia. ”Karl tarjoaa tyypilliset Opelin vahvuudet alkaen huipputeknisestä, hiljaisesta 1,0-litraisesta kolmesylinterisestä moottorista aina palkittuun IntelliLink-tietoviihdejärjestelmään. Opel Karl on ideaali valinta hintatietoiselle asiakkaalle, joka haluaa yhdistää arkiauton hyvän käytettävyyden mukavuuteen ja moderniin tekniikkaan.”

 

Uutuuden tunnistaa heti Opeliksi, sillä se jatkaa merkin ja samalla tarkkaa muotoilufilosofiaa. Sisäistä kauneutta edustaa Opelin viimeisimmän sukupolven tekniikka. Uusi Karlia varten suunniteltu 1,0 ECOTEC-moottori kehittää 55 kW (75 hv) on moderni ja hienostunut. Opel Karl Enjoyn yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt 104 g/km. Cosmo-varustetaso tuo mukanaan moottorin sammutusjärjestelmän, jonka kanssa kulutus on 4,3 l/100 km ja CO2-päästöt ovat 94 g/km (ennakkotieto).

 

Muiden Opel-mallien tapaan ostaja saa uudessa Karlissa rahalle erittäin hyvän vastineen. Suomeen tuotavissa Enjoy- ja Cosmo-varustetasoissa on vakiona paljon sellaista, mitä ei kilpailijoihin saa edes lisähintaan. Paljon kalliimmista automalleista ei löydy kaistavahtia, mikä varoittaa jos auto on liukumassa pois kaistalta ilman suuntamerkkiä yli 60 km/h nopeudessa.

 

Ohjauksessa on uusien Adamin ja Corsan tapaan kaupunkiasetus, joka lisää tehostusta. Vakionopeussäädin nopeuden rajoittimella auttaa noudattamaan lakia ja kääntymisvaloilla varustetut sumuvalot parantavat näkyvyyttä risteyksissä ja huonolla ilmalla.

 

Kylmän tullen mukavuutta lisäävät etuistuimien ja ohjauspyörän lämmitys. Kesäpäivinä voi puolestaan nauttia ilmastointilaitteen luomasta miellyttävästä lämpötilasta. Radiota on helppo käyttää, sillä sen säätimet ovat nahkaverhoillussa ohjauspyörässä.

 

Kaikki edellä mainittu sisältyy 13 394,36 euron hintaiseen Karl Enjoyhin. Vaihtoehtona on vielä ylellisempi 14 996,23 euroa maksava Karl Cosmo, jossa on vakiona edellisten lisäksi vielä automaatti-ilmastointi, ylellinen kaksivärinen sisustus, Bluetooth, tummennetut takaikkunat ja 15-tuumaiset kevytmetallivanteet.

 

Opel Karl on varustelu, tilat ja ominaisuudet huomioon ottaen erittäin järkevän hintainen. Heinäkuun alusta alkaen sen hinnasta saa pois (määrätyt ehdot täyttäen) vielä 1 500 euron romutusmaksun. Ostaminen on tehty todella helpoksi, sillä Opelin kesätarjouksena Karlin voi hankkia osamaksulla ilman käsirahaa vain yhden prosentin korolla ilman muita kuluja. Ja paketin kruunaa Opel-kaskovakuutus, joka maksaa Karliin ensimmäisen vuoden ajaksi vain 149 euroa.