Opel Astra on Vuoden Auto Suomessa 2016.

16.12.2015

Viidennen sukupolven Opel Astra jatkaa voittojen sarjaa

Opel Uutiset - Opel Astra on Vuoden Auto Suomessa 2016

Suomi liittyi Skotlannin, Sveitsin ja Tanskan joukkoon, jotka ehtivät jo ennen meitä valita uuden Opel Astran Vuoden Autoksi 2016.

 

Suomessa kansallinen Vuoden Auto valittiin nyt Auto- ja liikennetoimittajien toimesta toista kertaa. Opel Astra nousi 32 ehdokkaan joukossa aivan ylivoimaiseksi voittajaksi, sillä se keräsi 290 ääntä jättäen toiseksi tulleen yli sadan äänen päähän. Opel Astra oli tuomariston suosikki myös sikäli, että lähes kaksi kolmasosaa toisella kierroksella äänestäneistä piti sitä tärkeimpänä uutuutena. Opel Astra oli ykkönen 41 tuomariston jäsenen äänestystuloksessa, kun kaikki muut toiselle kierrokselle päässeet viisi ehdokasta keräsivät yhteensä 24 ykkössijaa.

 

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tiedotteessa arvioitiin voittajaa seuraavasti: ”Opel Astra antaa paljon vastinetta rahalle, mikä on Vuoden Auto Suomessa valinnan pääkriteeri. Astran viides sukupolvi on mennyt kaikilta ominaisuuksiltaan merkittävästi eteenpäin edeltäjäänsä verrattuna. Uudet moottorit ovat taloudellisia, ajettavuus on kohdallaan ja Astraan saa hyvä varusteita (mm. led-matriisivalot) kohtuuhintaan.”

 

Vuoden Auto Suomessa 2016 jatkaa Opel Astran upeaa voittojen sarjaa Suomessa ja Euroopassa. Jo aiemmin AutoBild Suomen lukijat antoivat Astralle Kultaisen Ohjauspyörän omassa luokassaan. Valinta oli sama myös saksalaisten Auto Bild ja Bild am Sonntag -lehtien vuonna 1976 alkaneessa Kultainen Ohjauspyörä -valinnassa. Siinä tuomaristo koostuu lehtien lukijoista, alan asiantuntijoista sekä kuuluisuuksista, joihin kuului tänä vuonna mm. Opelilla maailmanmestaruusralleja voittanut Walter Röhrl. Asiantuntijat vertailevat uutuuksia monipuolisesti ja lukijat antavat omat äänensä tunteiden perusteella.

 

Opel Astran palkintoa perusteltiin seuraavasti: ”Klassikko on saanut uuden muotoilun ja modernia tekniikkaa. Mahtava loikka eteenpäin: auto on kevyempi ja sen kulutus on pienentynyt merkittävästi.”