Opelilta uusi sähköauto

11.2.2016

  • Opelin tänään julkistama uusi sähköauto Ampera-e kumoaa niitä esteitä, jotka ovat hidastaneet sähköisen liikkumisen yleistymistä
  • Viisiovisessa ja viisipaikkaisessa Ampera-e:ssä on yksi markkinoiden pisimmistä toimintamatkoista
  • Auton vahvuuksia ovat ajettavuus, ennennäkemätön liitettävyys ja monikäyttöisyys
  • Ampera on yhä Suomen kolmanneksi myydyin sähköauto

Opel jatkaa historiansa laajinta mallistouudistusta tuomalla vuosina 2016-2020 markkinoille kaikkiaan 29 uutta mallia. Yksi näistä uutuuksista on ensi vuonna myyntiin tuleva uusi sähköauto, Ampera-e. Sen vahvuuksia on yksi markkinoiden pisimmistä toimintamatkoista ja monikäyttöisyys. Uutuus perustuu alkuperäiseen Opel Amperaan, josta tuli modernien sähköautojen vertauskuva vuonna 2011. Uudessa Ampera-e:ssä yhdistyvät innovatiivinen sähköinen liikkuminen, viimeistä tekniikkaa edustava liitettävyys ja eriomaiset ajo-ominaisuudet.


Ampera-e julkistettiin tänään CAR Symposiumissa Bochumissa, Saksassa. ”GM ja Opel ovat olleet aina vakuuttuneita siitä, että sähköautoilla on merkittävä rooli tulevaisuuden liikkumisessa. Ampera-e:n edistyksellinen teknologia on merkittävä askel kohti tämän vision toteutumista. Uusi sähköautomme on myös jälleen yksi esimerkki Opelin tavasta tuoda innovatiivista tekniikkaa laajemmin kaikkien saataville”, kommentoi GM:n pääjohtaja Mary Barra.

Kaupungistumisen ja ympäristönsuojelun kaltaiset trendit vaativat sekä uusia tapoja liikkumiseen että vaihtoehtoisia käyttövoimajärjestelmiä. ”Sähköautoilla on mahdollisuus myötävaikuttaa merkittävästi ilmastonsuojeluun ja päästöjen vähentämiseen”, totesi Opel Groupin pääjohtaja Dr. Karl-Thomas Neumann. ”Uusi Opel Ampera-e viitoittaa tietä kohti sähköistä liikkumista kumoamalla korkeaan hintaan ja lyhyeen toimintamatkaan liittyviä esteitä.”


Ampera-e:n akut on sijoitettu tasaisesti lattian alle. Akkujen tehokkaan pakkaamisen ansiosta sisätiloissa ei ole jouduttu tekemään kompromisseja – autossa on hyvät tilat viidelle hengelle ja tavaratilan koko on samaa luokkaa kuin muissa kompaktin kokoluokan autoissa. Ampera-e:ssä on palkittu Opel OnStar -järjestelmä ja teknologiaa, jonka ansiosta älypuhelimet ja muut oheislaitteet voi liittää saumattomasti autoon.