Uutisia Opelilta

28.4.2016

Opel Karl jatkaa segmenttinsä kärjessä

  • Opel Karl jatkaa segmenttinsä kärjessä
  • Opelilla erinomainen alkuvuosi 2016
  • Opel Adamiin langaton laturi
  • Opel Vivaroita valmistettu jo 750 000 kappaletta

 

Kesällä 2015 lanseerattu Opel Karl on löytänyt paikkansa suomalaisten autoilijoiden sydämissä. Opel-malliston pikkuveli on ottanut vankan sijan pienten autojen eli A-segmentin kärkipaikalta. Tammi-maaliskuussa Karlin markkinaosuus A-segmentissä oli peräti 24 prosenttia.

 

Karlin kokoluokassa monet mallit ovat kolmiovisia ja nelipaikkaisia. Karl on aina viisiovinen ja viisipaikkainen. Sen kattavaan vakiovarusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi, nahkaverhoiltu ohjauspyörä lämmityksellä, vakionopeudensäädin ja 40/60-suhteessa taittuva takaistuimen selkänoja.

 

Karlin mallisto kasvaa nyt uudella 1.0 ECT:llä. Viisivaihteisella ECT-automaattivaihteistolla varustettu Karl on taloudellinen ja sen CO2-päästöt ovat 99 g/km. Opel Karl 1.0 ECT-automaatin hinta on 14 399 euroa.

 

************************************************

 

Opelilla erinomainen alkuvuosi 2016

 

Opelin alkuvuosi käynnistyi erinomaisesti. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana Opelien myynti kasvoi peräti 17 markkinalla ja markkinaosuus 15 markkinalla. Tammi-maaliskuussa Euroopassa myytiin kaikkiaan 303 000 uutta Opelia, mikä on 8 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa enemmän. Muun muassa Vuoden Autoksi 2016 Euroopassa valittua Opel Astraa myytiin tammi-maaliskuussa 37 000 kappaletta, joka on yli 40 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä.

 

Myös Suomessa Opelin alkuvuosi on ollut menestyksekäs. Opelin markkinaosuus oli tammi-maaliskuussa 5,6 prosenttia, ja Opeleita myytiin 46 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Markkinaosuus henkilöautoissa oli 5,6 prosenttia kun se vuotta aiemmin oli 4,3 prosenttia. Pakettiautomarkkinoilla Opel on neljännellä sijalla 8,9 prosentin markkinaosuudella.

 

************************************************

 

Opel Adamiin langaton laturi

 

Opel Adamiin on jatkossa saatavana langaton latausmahdollisuus matkapuhelimien lataamista varten. Autoon integroidussa latausjärjestelmässä matkapuhelimen akku latautuu sähkömagneettisen kentän avulla ilman latausjohtoa. Älypuhelin asetetaan integroituun latauslaitteeseen ja lataus käynnistyy välittömästi.

 

Langaton lataus (induktiolataus) perustuu sähkömagneettiseen induktioon, ja sen avulla voidaan siirtää energiaa latausalustan ja ladattavan laitteen välillä. Latausalustan sisältämä ensiökäämi muodostaa ympärilleen vaihtuvan magneettikentän, josta sähkövirta indusoituu ladattavan laitteen toisiokäämiin.

 

************************************************

 

Opel Vivaroita valmistettu jo 750 000 kappaletta

 

Vuonna 2001 esitelty Opel Vivaro on ollut alusta alkaen yksi segmenttinsä suosituimmista malleista. Opelin Lutonin tehtaan tuotantolinjalta valmistui jo 750 000:s Vivaro.

 

Vivaro on Opelin myydyin tavara-auto. Vuosi 2015 oli mallille ennätyksellinen - Vivaron myynti kasvoi Euroopassa 38 prosenttia ja ennätyksiä rikottiin niin markkinaosuudessa kuin segmenttiosuudessa.

 

Yksi Vivaron vahvuuksista on sen monipuolisuus – se on saatavilla perinteisenä umpipakettiautona, henkilökuljetuksiin tarkoitettuna Combi-pikkubussina sekä 6-paikkaisena Crew Van -henkilöautoversiona.

 

Opel myi vuonna 2015 yli 100 000 tavara-autoa, mikä oli 24 prosenttia edellisvuotta enemmän. Samaan aikaan Opel saavutti korkeimman markkinaosuuden tavara-autoissa sitten vuoden 2008.