Opel nousi Suomessa 500 suurimman yrityksen joukkoon.

30.5.2016

Opel nousi Talouselämä 500 -listalla Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon sijalle 438.

 

Talouselämä on jälleen listannut Suomen 500 suurinta yritystä. Opelia maahantuova General Motors Finland Oy nousi mukaan viime perjantaina julkaistulle listalle ja suoraan sijalle 438.

 

Autoalan yrityksiä on listalla kaikkiaan parisen kymmentä. Opel sijoittui niiden joukossa liikevaihdon kasvussa mitattuna sijalle 3 (+19 % edelliseen vuoteen verrattuna).

 

”Vuosi 2015 oli meille erittäin menestyksellinen ja samalla kolmas perättäinen kasvuvuosi. Vuodesta 2012 alkaen markkinaosuutemme on kasvanut yli 50 prosenttia. Saavutimme rekisteröinneissä edellisvuoteen verrattuna yli 20 prosentin kasvun”, kommentoi toimitusjohtaja Rami Kittilä Opelilta.

 

”Uskon vahvasti, että sama menestys jatkuu tälläkin kalenterivuodella. Olemme alkuvuoden aikana saavuttaneet henkilöautoissa 5,6 prosentin ja tavara-autoissa yli 8,5 prosentin markkinaosuuden. Esimerkiksi Karl ja viisiovinen Astra ovat molemmat tällä hetkellä luokkansa myydyimpiä malleja. Vuoden Autoksi niin Suomessa kuin Euroopassa valittu Opel Astra -mallisto laajeni huhtikuussa odotetulla Sports Tourerilla, mikä vauhdittanee suosikkimallin kysyntää ja samalla markkinaosuutemme kasvua entisestään”, Kittilä ennustaa.