Opel Pariisin autonäyttelyssä.

29.9.2016

Opel Pariisin autonäyttelyssä: ensiesittelyssä Opel Ampera-e – toimintamatka yli 500 kilometriä

Opel esittelee Pariisin autonäyttelyssä tänään kaksi uutuutta. Maailman ensiesittelyssä on Opelin sähköauto Opel Ampera-e, jolle luvataan yli 500 kilometrin toimintamatka sekä katumaasturi-ilmeen saanut Opel Karl Rocks. Esillä on myös eksklusiivinen erikoismalli Opel Cascada Supreme.

 

 

Opel esittelee tänään Pariisiin autonäyttelyssä sähköautoilun mullistavan Opel Ampera-e:n, jolla voi ajaa yhdellä latauksella yli 500 kilometriä. Auton toimintamatka on 200 kilometriä enemmän kuin yhdelläkään kilpailevalla sähköautomallilla.

 

”Uusi Ampera-e jatkaa yrityksemme historian suurinta uusien tuotteiden sarjaa”, Opelin pääjohtaja Dr. Karl-Thomas Neumann kommentoi. ”Ampera-e on todiste siitä, että sähköautoilu sopii jokapäiväiseen käyttöön ja on vielä lisäksi erittäin hauskaa.”

 

E niin kuin Erityisen ripeä kiihtymään

 

Ampera-e on erittäin ripeä kiihtymään - 360 Nm:n maksimiväännön ansiosta auto kiihtyy vaivattomasti esimerkiksi liikennevaloista tai ohitustilanteessa moottoritiellä. Ampera-e kiihtyy nollasta 50 kilometrin tuntinopeuteen vain 3,2 sekunnissa ja 80 km/h nopeudesta 120 km/h nopeuteen vain 4,5 sekunnissa (alustavat lukemat). Ampera-e:n suorituskyky on samaa luokkaa Opelin OPC-mallien kanssa. Sähkömoottorin suorituskyky on verrannollinen 150 kW/204 hv:n tehoon.

 

Lisäksi Ampera-e tarjoaa huomattavasti kilpailijoitaan pidemmän toimintamatkan. Tällä hetkellä käytössä olevan NEDC-standardin (New European Driving Cycle) mukaan Ampera-e kulkee yhdellä latauksella yli 500 kilometriä. Akut on sijoitettu nerokkaasti lattian alle, mikä mahdollistaa mukavat tilat viidelle hengelle sekä ison, 381 litran kokoisen tavaratilan. Ampera-e:ssä on myös ainutlaatuinen Opel OnStar -järjestelmä. OnStar-palvelusta kuljettaja saa esimerkiksi pyytämänsä reittiohjeet suoraan auton navigaattoriin. Lisäksi Opel OnStar muun muassa soittaa kuljettajan puolesta automaattisen hätäpuhelun ja tarjoaa älypuhelinsovelluksen auton etähallintaan.

 

Opel Karl Rocks valmiina urbaaniin viidakkoon

 

Opel julkistaa Pariisin autonäyttelyssä myös villin Opel Karl Rocksin. Katumaasturimainen Karl Rocks poikkeaa segmentistään muun muassa korkean istuma-asennon myötä. Se mahdollistaa paremman näkyvyyden ja helpottaa autoon nousemista. Hopeiset kattokaiteet, rotevat etu- ja takapuskurit, mustat pyöränkotelot sekä ainutlaatuiset 15-tuumaiset kaksivärivanteet korostavat auton rotevaa ilmettä. Opel Karl Rocksin vahvuus on Karl-mallistosta tuttu käytännöllisyys: viisi ovea, viisi istuinta, kompaktit ulkomitat ja kattoon asti mitattuna yli 1000 litran tavaratila.

 

Tumma kaunotar: Opel Cascada Supreme

 

Opelin osastolla on valokeilassa myös uusi Opel Cascada Supreme – Opelin kovakattoinen avoautomalli uusin maustein. Supreme-erikoismalli tuo Cascada-mallistoon kolme uutta väriä – “Pull Me Over Red”, “Summit White” ja “Black Meet Kettle”. Näihin värivaihtoehtoihin kuuluu musta etusäleikkö, mustat sivupeilit ja kiiltävät, 20-tuumaiset vanteet. Opel GT -konseptimallin inspiroimana auton istuimet ovat sporttisen punaiset. Samalla värillä on maustettu myös muun muassa kojelautaa.