Opel Movano - Hyödyllisiä tietoja

Käytännöllisiä linkkejä

VIISI TEHOKASTA MOOTTORIVAIHTOEHTOA.

Suurempi vääntö pienemmällä kierrosnopeudella sekä pienempi polttoaineen kulutus ja pienemmät päästöt. Kuulostaako mahdottomalta? Opel Movano toteuttaa tämän viidellä moottorivaihtoehdolla1. Valitse täydellisesti tarpeisiisi sopiva moottori ja yhdistä se sopivaan korivaihtoehtoon.

Enlarge

Moottorivalikoima

Turbo vai BiTurbo? Movanon 2.3 litraiset taloudelliset diesel moottorit ovat teholtaan 81 kW (110hv) - 125 kW ( 170 hv ). Moottorivalikoimasta löytyy helposti juuri tarpeitasi vastaava vaihtoehto, olipa valintasi sitten taloudellisuus tai huipputeho.


Enlarge

Opel Movano - ecoFLEX

Kuten BiTurbo-moottoreissakin, Movanon 2.3 CDTI ecoFLEX-mallissa (81 kW/110 hv) on Start/Stop-järjestelmä, joka vähentää tuntuvasti polttoaineen kulutusta pysähtelevässä kaupunkiajossa.


BiTurbo-tekniikka

Opel Movanon huippuluokan BiTurbo-moottoreissa yhdistyvät sekä pienen (nopea vaste, tehokkuus ja vääntö alhaisilla kierroksilla) että suuren (isot tehot ja vääntö suurilla kierroksilla) turboahtimen edut. Kaksoisvälijäähdytin takaa puhtaan ja tehokkaan polton. Tuloksena on korkea vääntö alhaisilla kierroksilla, korkea teho suurilla kierroksilla ja huippuluokan taloudellisuus.


ECO-tila

BiTurbo-moottoreiden kanssa vakiona tuleva ECO-tila alentaa polttoaineenkulutusta joka jopa 10 %. ECO-tila kytketään päälle kojelaudan kytkimestä, jolloin mittaristossa syttyy merkkivalo. ECO-tilassa

  • moottorin vääntöä ja tehoa alennetaan,
  • kaasupolkimen vastetta mukautetaan,
  • järjestelmä ilmoittaa, milloin kannattaa vaihtaa isommalle vaihteelle polttoaineen säästämiseksi,
  • ilmastointijärjestelmän toiminta muuttuu taloudellisemmaksi.

ECO-tilan voi kytkeä pois päältä hetkellisesti kaasupolkimen kick-down-toiminnolla tai pysyvästi.

Teknisistä syistä ECO-tilaa ei voi yhdistää lisättyyn tyhjäkäyntinopeuteen.


Enlarge

Kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto

Kaikkien moottorien yhteydessä on 6-nopeuksinen vaihteisto jonka välityssuhteet takaavat erinomaisen suorituskyvyn ja alhaisen polttoaineen kulutuksen. Kojelautaan sijoitettu vaihteenvalitsin helpottaa ja varmistaa miellyttävän vaihtamisen.

 

Huomionarvoinen ominaisuus on myös mittaristoon sijoitettu vaihtamista opastava merkkivalo, joka ohjeistaa kuljettajaa parhaaseen polttoainetaloudellisuuteen.


Enlarge

6-vaihteinen Easytronic® -vaihteisto

Valinnainen, 6-vaihteinen, automatisoitu Easytronic®-vaihteisto tarjoaa automaattivaihteiston mukavuuden lisäämättä polttoaineen kulutusta käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna. Easytronic®-toiminto mahdollistaa käsivalintaisen vaihteiden vaihdon. Toiminnossa on myös talviohjelma. 6-vaihteinen, automatisoitu, Easytronic®-vaihteisto on saatavissa 2.3 CDTI ECOTEC® -moottorin Euro 5 -versioihin, joiden tehot ovat 92 kW (125 hv) ja 110 kW (150 hv).

 


1: Polttoaineenkulutus l/100km: kaupunki 7.1 – 10.8, maantie 6.0 – 9.2, yhdistetty 6.4 – 9.7, CO2-päästöt 166 – 255 g/km.

 

2007/715/EY- ja 2008/692/EY-direktiivien mukaisesti.