Turvallisuus ja innovaatiot
Intelli-Lux LED Pixel- ajovalot

Saammeko esitellä: uraauurtavat Intelli-Lux LED® Pixel -ajovalot1, ajovalojen seuraavan sukupolven tekniikkaa. Tämä luokkansa paras järjestelmä parantaa näkyvyyttä yöaikaan kaukovaloilla, jotka eivät häikäise vastaan tulevien autojen kuljettajia. Kussakin ajovalossa on 84 segmenttiä, jotka mukautuvat liikenneolosuhteisiin sammuttamalla automaattisesti yksittäisiä yksikköjä.

 

1 Saatavuus riippuu varustetasosta

 

 
Night Vision

Poistu pimeästä Opelin Night Vision1 -järjestelmällä. Edessä sijaitseva infrapunakamera "näkee" ihmiset ja eläimet jopa 100 m:n päästä niiden ja ympäristön välisen lämpöeron ja liikesuunnan perusteella ja näyttää näkymän kuljettajan infomittaristossa. Night Vision aktivoi automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän auton pysäyttämiseksi mahdollisissa törmäystilanteissa.

 

1 Saatavuus riippuu tarjouksesta. Opelin ajoavustinjärjestelmät on tarkoitettu tukemaan kuljettajaa järjestelmän omissa rajoissa. Vastuu ajamisesta säilyy kuljettajalla.

 
Automaattinen hätäjarrutus

Järjestelmä1 varoittaa kuljettajaa äänimerkillä edessä olevista vaaratilanteista. Jos toinen auto tai jalankulkija tulee liian lähelle, se hidastaa autoa tai pysäyttää sen.

 

1 Automaattinen hätäjarrutus jalankulkijan tunnistuksella toimii automaattisesti yli 5 km/h ja alle 140 km/h nopeuksissa. Nopeuksilla 5–30 km/h törmäysnopeutta pienentävä hidastus 0,9 G. Nopeuksilla 30–140 km/h järjestelmä laskee nopeutta enintään 50 km/h. Tämän kynnysarvon yläpuolella kuljettajan tulee itse pienentää nopeutta vielä lisää. Jalankulkijan tunnistuksella varustetun automaattisen hätäjarrutuksen toiminta-alue riippuu havaitusta esineestä (liikkuva esine: 5–140 km/h; paikallaan oleva esine: 5–80 km/h; jalankulkija 5–60 km/h). Opelin ajoavustinjärjestelmät on tarkoitettu tukemaan kuljettajaa järjestelmän omissa rajoissa. Vastuu ajamisesta säilyy kuljettajalla.

 
Pysäköintiavustin1

Opel Grandland tunnistaa pysäköintipaikan puolestasi ja ohjaa auton paikalle. Sinun tarvitsee vain hidastaa ja painaa jarrua. Loistava ominaisuus, eikö?

 

1 Saatavuus riippuu tarjouksesta. Opelin ajoavustinjärjestelmät on tarkoitettu tukemaan kuljettajaa järjestelmän omissa rajoissa. Vastuu ajamisesta säilyy kuljettajalla.

 

 
360° kamera

Esteettömän näkyvyyden ansiosta voit siirtää autoa ahtaissakin tiloissa luottavaisesti. Opel Grandlandin 360° kamera1 tunnistaa tielläsi olevat esineet ja näyttää ne kätevästi näytöllä helpottaen näin pysäköintiä ja peruuttamista.

 

1 Saatavuus riippuu varustetasosta.

 
Kaistallapitoavustin ja Kaistavaroitin

Nauti turvallisemmasta ajamisesta. Kaistallapitoavustin (Lane Keep Assist, LKA)1,2 reagoi aktiivisesti vaaralliseen ajamiseen ohjaamalla3 auton varovasti takaisin kaistalleen. Kaistavahti (Lane Departure Warning, LDW)3 varoittaa tahattomasta kaistalta poistumisesta.

 

 

1 Valinnainen.

2 Käsien tulee olla käytön aikana ohjauspyörällä.

3 Opelin ajoavustinjärjestelmät on tarkoitettu tukemaan kuljettajaa järjestelmän omissa rajoissa. Vastuu ajamisesta säilyy kuljettajalla.

 
Puoliksi autonominen

Highway integration assist1 -monitoimiavustin on innovatiivinen yhdistelmä Grandlandin järjestelmiä. Siinä on vakionopeussäädin, stop-and-go -toiminto ja kaistallapitoavustin. Se toimii puoliautomaattisesti ja auttaa moottoritielle liittymisessä, kaistalla pysymisessä tai edessä olevan auton seuraamisessa. Se käynnistyy painikkeella, ja voit ottaa ohjauksen takaisin järjestelmältä liikuttamalla ohjauspyörää.

1 Valinnainen, edellyttää automaattivaihteistoa.