KATUMAASTURIT: MITKÄ OVAT NIIDEN EDUT?

Katumaastureiden suosion kasvu jatkuu useista syistä. Syitä ovat muun muassa upea muotoilu, rouhea dynaamisuus ja korkeampi ajoasento, joka tarjoaa erinomaisen näkyvyyden. Tämän autoluokan vetovoima on kaikkialla niin moninainen, että sitä on vaikea tiivistää yhteen lauseeseen. Siksi varasimme aikaa kartoittaaksemme kaikki katumaasturin edut.

Täydellinen monikäyttöauto.

Lähes koko maailma rakastaa katumaastureita – se ei voi olla sattumaa. Miksi siis juuri tämä autotyyppi vetoaa nuoriin aikuisiin ja pienten lasten äiteihin? Johtuuko vetovoima useiden katumaastureiden tarjoamasta urheilullisesta muotoilusta, lujatekoisuudesta vai tilavuudesta? Itse asiassa se johtuu näistä kaikista. Katumaasturit sopivat yhtä hyvin kaupunkiin kuin moottoriteille , mikä tekee niistä jokapäiväisen elämän tarpeita palvelevan täydellisen monikäyttöauton.

 

Kyse ei tietenkään ole vain kuljettajien tarpeisiin vastaamisesta – tosiasia on, että katumaasturit ovat vetoavia myös ulkoasunsa puolesta. Ne näyttävät hyvältä – ja Opelin uusi Crossland X on siitä erinomainen esimerkki, sillä siinä yhdistyvät moderni, upea muotoilu ja luokan johtavat innovaatiot ja monikäyttöisyys. Tämä crossover vastaa täydellisesti omiin tai perheesi tarpeisiin ja toiveisiin.

Katumaasturit voivat olla turvallisempia auton sisällä ja sen ulkopuolella.

Turvallisuus ennen kaikkea. Tämä liikenteen perussääntö pätee tietenkin myös katumaastureihin. Nämä vahvat autot on suunniteltu pitämään matkustajat aina turvassa. Pienempiin tai matalampiin autoihin verrattuna suuremman kokoonpainumisvyöhykkeen merkitys matkustajien turvaamisessa onnettomuustilanteessa on ratkaiseva1.

 

Se parantaa myös jalankulkijoiden turvallisuutta muassa automaattisen jalankulkijoiden havaitsemistoiminnon kaltaisten teknisten innovaatioiden ansiosta. Uudessa Opel Grandland X:ssä on useita tällaisia innovaatioita.

Lue lisää Grandland X:stä

Entä mitä haittoja on?

Suosio koukuttaa. Tämä pätee myös katumaastureihin. Katumaastureiden ja crossovereiden arvo säilyy hyvin, minkä vuoksi ne saattavat usein olla houkuttelevia kohteita autovarkaille2. Hyvä uutinen on, että pahimman painajaisen toteutuessa turvallisuusjärjestelmät ja nykyaikaiset jäljitysteknologiat kuten varkaudenestojärjestelmät, auttavat minimoimaan tämän riskin. 
Takaisin yleiskatsaukseen

GRANDLAND X

Tervetuloa takaisin, seikkailu! Grandland X:ssä on urheilullinen muotoilu, huipputeknologiaa ja IntelliGrip-luistonestojärjestelmä, joka tuottaa maksimaalisen pidon kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla.