TILAVAT KATUMAASTURIT TUOVAT LISÄÄ JOUSTAVUUTTA ARKEESI.

Maailmanvaltaus on täydessä käynnissä. Nähtävissä on useita merkkejä, jotka viittaavat siihen, että katumaastureista tulee maailman suosituin auto muutaman seuraavan vuoden aikana. Alalla toimivan konsultointiyhtiö LMC Automotiven mukaan katumaastureiden myynti kasvoi maailmanlaajuisesti 12 % vuonna 20171 – ja 87 % vuodesta 2013. Kokonaisuudessaan autojen myynti kasvoi vain 3 % viime vuonna. Maailmanlaajuisesti katumaastureita enemmän vuonna 2017 myytiin vain pieniä, taloudellisia sedaneja.

 

Mikä siis on katumaastureiden kasvavan menestyksen salaisuus? Miksi kaikki pitävät crossovereista niin paljon? Ja miksi ne ovat niin suosittuja perheautoja? Syynä ovat etenkin jännittävä muotoilu ja vaikutelma siitä, että niillä on hauskempi ajaa. Toinen syy voi olla niiden tilavuus ja erinomainen monikäyttöisyys.

Tilava ja mukava.

Monikäyttöisyys on tärkeää perheille. Useimmissa katumaastureissa on tilavat ja ergonomiset sisätilat, joissa jopa kolmilapsinen perhe matkustaa mukavasti. Yleensä katumaastureissa on myös reilusti jalkatilaa, sekä edessä että takana. Jalkakramppien ja epämukavien istuma-asentojen pitäisi jäädä taakse vaihdettaessa katumaasturiin.

 

Ihmiset eivät suinkaan ole ainoita, jotka hyötyvät reiluista mitoista. Myös koirat rakastavat katumaastureilla matkustamista. Koirat sanoisivat samaa, jos ne osaisivat puhua. Jalkatilaan ahtautumisen sijaan koiraystävät voivat asettua mukavasti katumaasturin tavanomaisesti tilavaan tavaratilaan. Lisäksi Opelilta on saatavilla lisävarusteita, jotka antavat mielenrauhaa lemmikkien kanssa matkustaessa: esimerkiksi tavaratilan suojaverkko erottaa matkustamon ja tavaratilan toisistaan ja parantaa turvallisuutta.

Lisätila lisää monikäyttöisyyttä.

Suuressa tavaratilassa voi tietenkin kuljettaa paljon muutakin kuin vain rakkaita lemmikkejä. Ostosmatkat automarkettiin ovat lasten leikkiä, koska tavaratilaan mahtuu yhtä aikaa lastenrattaat, viikonlopun ostoskassit ja olutkorit. Esimerkiksi Opel Crossland X:ssä tavaratilaa on 410 litraa, eniten luokassaan, ja sen voi laajentaa helposti vaikuttavaan 1 255 litraan.
Edut ovat päivänselvät – iso tavaratila ja muunneltavat istuimet tuovat lisää monikäyttöisyyttä jokapäiväiseen elämään, mitä ikinä päivä tuokaan tullessaan. Haluatteko lähteä automatkalle koko perheen voimin? Isolla perhekatumaasturilla se ei ole ongelma. Pakkaa vain mukaan lasten pyörät, grillaustarvikkeet ja telttailuvarusteet, niin olette valmiina matkaan. Katumaasturista voi olla paljon hyötyä myös muutossa, halusitpa sitten kuljettaa jääkaapin tai lempisohvan.

Katumaasturi tekee jokaisesta päivästä paremman.

Kaiken kaikkiaan katumaastureissa yhdistyvät ajonautinto ja vakava käytännöllisyys, ja reilun tilavuutensa ansiosta ne tarjoavat käyttäjilleen enemmän mahdollisuuksia jokapäiväiseen elämään. Ehkä juuri siksi katumaastureista on hyvää vauhtia tulossa maailman rakastetuimpia autoja.
Takaisin yleiskatsaukseen

GRANDLAND X

Tervetuloa takaisin, seikkailu! Grandland X:ssä on urheilullinen muotoilu, huipputeknologiaa ja IntelliGrip-luistonestojärjestelmä, joka tuottaa maksimaalisen pidon kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla.