KAIKKI KATUMAASTURITYYPIT.

Katumaasturibuumia on yksinkertaisesti pitelemätön. Sitä mukaa, kun näiden autojen suosio kasvaa kaikkialla maailmassa, kaikilla teillä näkyy paljon erityyppisiä katumaastureita. Seuraavassa käydään läpi eri katumaasturityyppien eroja.

Katumaastureiden, crossovereiden ja maastoautojen erot.

Ensinnäkin, mitä katumaasturi oikeastaan tarkoittaa? Katumaasturista käytetään englanniksi termiä SUV, joka on lyhenne sanoista Sports Utility Vehicle. Se viittaa oikeastaan useisiin erilaisiin autotyyppeihin maastoautoista katumaastureihin ja tila-autoihin. Jottei asia olisi liian yksinkertainen, on olemassa myös CUV eli Crossover Utility Vehicle. Mitä eroa näillä on?

 

Nimensä mukaisesti crossover on tyylien yhdistelmä. Sen ulkokuoressa on ominaisuuksia perinteisestä katumaasturista, mutta ei yleensä ole neliveto, ja on siksi enemmän tavallisen henkilöauton kaltainen. Toisin sanoen CUV:n ei pidä odottaa pärjäävän kovinkaan hyvin kivikkoisessa maastossa tai ankarissa sääolosuhteissa SUV-serkkuunsa verrattuna. Sen sijaan maastoautot ovat nelivedon, korkean maavaran ja muiden maastoon sopivien ominaisuuksiensa ansiosta erinomaisen hyvin sorateille ja vaikkapa mutaisella pellolla ajamiseen sopivia.

Tutustu Opelin katumaasturimalleihin.

Oikean katumaasturin löytäminen ei aina ole aivan helppoa. Ostajille on paljon valinnan varaa; parhaimmillaan Euroopassa on saatavilla peräti yli 90 eri SUV-mallia. Jako alaluokkiin auttaa helpottamaan omiin tarpeisiin parhaiten sopivan mallin.

 

Kaupunkimaasturit ovat yleensä kompakteja ja kuuluvat luokkaan pieni CUV ja niissä painotetaan ennen kaikkea tyyliä ja muotoilua sekä sisällä että ulkona. 

Kompaktit katumaasturit on tehty jokapäiväiseen käyttöön ja niissä yhdistyvät neliveto ja aidot maastoajo-ominaisuudet sekä huippuluokan ajokokemus kaupungin kaduilla ja vilkasliikenteisillä teillä. Sekä Opelin Grandland X:n voidaan katsoa olevan kompakteja katumaastureita, joissa on neliveto tai IntelliGrip-luistonestojärjestelmä. Ne ovat erinomaisen käytännöllisiä seikkailuhenkisille perheille – lue lisää Grandland X:stä .
Keskikokoiset katumaasturit tarjoavat useita samoja etuja kuin kompaktit vastineensa, mutta suuremmassa paketissa. Suurempi koko tarjoaa enemmän monikäyttöisyyttä perheille, jotka tarvitsevat mahdollisuuden kuljettaa matkatavaroita ja esimerkiksi urheiluvälineitä säännöllisesti. Näissä autoissa on usein ylellinen matkustamo, joka on täynnä uusinta teknologiaa – eikä Opelin Insignia Country Tourer ole poikkeus. Ylellisten sisätilojen lisäksi se tarjoaa myös dynaamisen ajokokemuksen.
Täysikokoiset katumaasturit ovat omaa luokkaansa. Nämä autot voivat olla hyvin suuria, yli viisi metriä pitkiä, niissä voi olla istuimet seitsemälle hengelle ja niissä on hyvin tehokas moottori konepellin alla. Useimmiten niissä on useita ylellisiä ominaisuuksia ja niitä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin: työmatkoihin kaupungissa, perheen automatkoihin tai maastoseikkailuihin. On sanomattakin selvää, että nämä huippuluokan katumaasturit voivat olla myös hinnaltaan suurempia.

Mikä katumaasturityyppi sopii itsellesi parhaiten?

Selvää on, että olivatpa henkilökohtaiset tarpeesi tai budjettisi millaiset tahansa – tarvitsetpa auton jokapäiväiseen käyttöön, tilaa koko perheelle tai auton, jolla voi ajaa vaikeakulkuisessakin maastossa – sinulle sopiva katumaasturityyppi on olemassa. Ehkä haluat vain ajaa tyylikkäällä autolla.
Takaisin yleiskatsaukseen

GRANDLAND X

Tervetuloa takaisin, seikkailu! Grandland X:ssä on urheilullinen muotoilu, huipputeknologiaa ja IntelliGrip-luistonestojärjestelmä, joka tuottaa maksimaalisen pidon kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla.