Turvallisuus
Turvallisuus ja turvatyynyt
Kuljettajan ja matkustajan etuturvatyynyt sekä matkustajien sivuturvatyynyt tai verhot kaikissa kolmessa rivissä, Zafira-e Life ottaa turvallisuutesi yhtä vakavasti kuin sinäkin. Sivuturvatyynyt toiselle ja kolmannelle riville valinnainen. 
Xenon-ajavalot
Valinnaiset Xenon-kaukovalot yhdessä LED-päiväajovalojen kanssa lisäävät muotoilun terävyyttä ja tarjoavat parhaimman näkyvyyden tiellä valaistusolosuhteista riippumatta. 
Isofix
Kaikki Zafira Lifen toisen ja kolmannen rivin istuimet voidaan varustaa valinnaisilla ISOFIX-kiinnikkeillä, jolloin korkeintaan kuusi turvaistuinta voidaan kiinnittää yksinkertaisesti ja turvallisesti paikoilleen.  
Peruutuskamera

Monitoimiset etu- ja peruutuskamerat mahdollistavat turvajärjestelmät, kuten nopeusmerkkien tunnistuksen, kuljettajan vireystilan hälytyksen ja 180 asteen peruutuskameranäkymän pysäköintiin.

 

*Valinnainen

 
HUD-näyttö
Segmentissä ainutlaatuinen valinnainen Head-Up-Display näyttö antaa kuljettajalle mahdollisuuden nähdä tärkeitä tietoja, kuten nopeuden ja vakionopeudensäätimen, heijastettuna kuljettajan näkökenttään.  
Turvallisuus -järjestelmät
Mukautuva vakionopeudensäädin1 hidastaa ja lisää nopeuttasi, pitääkseen asettamasi etäisyyden edellä ajavaan liikenteeseen samana. 

Tarvittaessa, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä1 aktivoituu ja jarruttaa estääkseen onnettomuuden. Kuolleenkulman tunnistin käyttää antureita ja visuaalisia projektioita ulkotaustapeilissä, varoittaen kuljettajaa kuolleessa kulmassa estääkseen onnettomuuksia ohitustilanteissa. Törmäysvaroitin skannaa edessä olevaa tietä, törmäyksien ja jalankulkijoiden varalta.

 

1 Valinnainen

Kuljettajanavustimet
Kaistavahti tunnistaa, kun auto ajautuu kaistalta pois, ja varoittaa kuljettajaa ääni- ja visuaalisen vihjeen avulla. Se on yksi kuljettajan avustinjärjestelmistä, joka tekee päivittäisestä ajamisestasi helppoa. 
Kuljettajan vireystilanhälytin analysoi kuljettajan ajotapaa kameran ja ohjauspyörän avulla, ilmoittaakseen tauon tarpeesta. Nopeudenrajoitin käyttää liikennemerkkejä analysoidakseen muutoksia nopeusrajoituksissa. Yhden muisti napin painalluksella, annat vakionopeussäätimen muuttaa nopeuttasi tilanteen mukaan.
Automaattiset kaukovalot
Zafira-e Lifen älykäs kaukovalojärjestelmä vaihtaa ajovalot kaukovalojen ja lähivalojen välillä automaattisesti, jotta vältetään muiden kuljettajien sokaistuminen.