Turvallisuus ja innovaatiot
Intelli-Lux® pixel -valot
Opel Astrassa on uusinta tekniikkaa edustavat Intelli-Lux® Pixel -valot. Tämä uusi ja parannettu järjestelmä on loikkaus eteenpäin ajovalotekniikassa, jopa edellisiäkin Intelli-Lux-sukupolvia parempi. Se parantaa reilusti näkyvyyttä 168 erikseen säätyvällä LED-segmentillä, jotka tuottavat vastaan tulevien kuljettajien häikäistymisen estämiseksi automaattisesti säätyvät valokiilat.  
Intelli-HUD 
Astran Intelli-HUD (Head Up Display) -näyttö tuntuu todella futuristiselta. Se heijastaa tärkeimmät tiedot suoraan tuulilasille kätevästi kuljettajan näkökenttään. Opelin HUD-teknologian uusin sukupolvi laajentaa heijastusaluetta, parantaa näytön tarkkuutta ja voidaan määrittää näyttämään näytön eri sivuja, esimerkiksi ponnahdushälytyksiä, saapuvan puhelun ja mediatietoja.  
Intelli-Drive 1.0 
Tämä järjestelmä, jossa yhdistyvät Opel Astran kolmen teknisesti kehittyneimmän ominaisuuden kyvyt, tarjoaa vertaansa vailla olevat matkanhallintaominaisuudet. Intelli-Drive 1.0 tarjoaa kaistallapitoavustimen, jonka ansiosta Astra pystyy korjaamaan varovasti ajosuuntaa ja pysymään näin vakaammin kaistalla. Siinä on myös kaistallapitoavustin, joka ilmoittaa, jos toinen ajoneuvo lähestyy nopeasti takaa tai ajaa katvealueellesi. Lisäksi on vielä takana kulkevan risteävän liikenteen varoitin, joka varoittaa kaikesta peruutuksen aikana lähestyvästä, esimerkiksi pyöräilijöistä tai jalankulkijoista, jopa 40 metrin päästä.  
Intelli-Vision
Intelli-Vision aktivoituu peruutettaessa (tai käskystä) automaattisesti ja käyttää auton ympärillä olevaa neljää kameraa. HD- ja reaaliaikakuvat tukevat parhaiten auton ympäristön tarkistusta. Vaihtamalla yksittäisille kameroille saat selkeän kuvan lähestyvästä risteävästä liikenteestä ja pystyt pysäköimään ahtaisiinkin paikkoihin helposti.  
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 on Opelin kehittynein ja intuitiivisin avustinteknologia, joka tekee Astrasta kaikkein turvallisimman ja mukavimman koskaan tuottamamme ajokokemuksen. Järjestelmässä on useita ominaisuuksia, esimerkiksi kaarrenopeuden säätö (Curve Speed Adaptation, CSA), joka laskee auton kiihtyvyyden ja säätää sen mutkissa mahdollisimman mukavaksi ja hyvin hallittavaksi. Toinen on älykäs nopeussäätö (Advanced Intelligent Speed Adaptation, A-ISA), joka seuraa liikennemerkkejä ja laskee tai nostaa nopeutta niiden mukaisesti ja ottaa huomioon jopa sääolosuhteet. Intelli-Drive 2.0:ssa on myös puoliautomaattinen kaistanvaihto (Semi-Automated Lane Change, SALC), joka tunnistaa kaistanvaihdon ja voi tehdä sen puolestasi.  
Keyless go - järjestelmä
Uuden Astran avaimettoman Keyless Go -järjestelmän ja kapasitiivisten ovenkahvojen ansiosta ei ole tarpeen hidastaa vauhtia: astut vain autoon, painat käynnistys-painiketta ja lähdet matkaan.