Innovaatio - Ajaminen ja dynamiikka
Opel-innovaatio - FlexDoors®

FlexDoors®

Anna matkustajien kulkea autoon ja autosta helpommin.

Avaa uusi mukavuuden ja käytännöllisyyden ulottuvuus
Opel-innovaatio - AFL+

AFL+

Aja turvallisemmin pimeällä.

Turvallisuutta parantava parempi näkyvyys

AJODYNAMIIKKA.

OPC-mallit ovat Opelin nykyisen automalliston huippu-urheilijoita. OPC-malleissa on tehokas moottori, joka takaa poikkeuksellisen ajodynamiikan ja tarkan ajettavuuden. Koe Opelin suosikkimallistoosi nyt saatavissa olevat innovatiiviset tekniikat ja tarjoa itsellesi lisäannos ajonautintoa.

Opel-innovaatio - FlexRide

FlexRide – Parantaa ajomukavuutta mukauttamalla auton käyttäytymistä

FlexRide toimii kahdella tavalla. Sen avulla voit ensinnäkin valita kolme eri ajotilaa mielialasi mukaan: Normal, rento Touring tai jännittävä Sport. Toiseksi järjestelmä takaa parhaan mahdollisen turvallisuuden ja hallittavuuden säätämällä iskunvaimennusta automaattisesti valitsemastasi ajotilasta huolimatta.

 

FlexRide


Enlarge

Parempi ajettavuus mukautuvalla nelivedolla

Aktiivinen nelivetojärjestelmä parantaa ajettavuutta ja vakautta kaikissa ajo-olosuhteissa. Mukautuvassa nelivedossa yhdistyvät perinteisten nelivetojärjestelmien parhaat ominaisuudet.

 

Mukautuva 4x4


Enlarge

Wattin linkki taka-akseli: Parempi ajettavuus, enemmän vakautta ja entistä enemmän mukavuutta

Yhdistettyä takakampiakselia on vahvistettu nerokkaasti sijoitetulla Wattin linkillä, jotta erinomainen suorituskyky voidaan taata kaikilla teillä. Tämä innovatiivinen taka-akselirakenne on kokonsa, painonsa ja tehokkuutensa puolesta parempi kuin perinteinen multilink-akselimalli. Se parantaa myös turvallisuutta, sillä pyörivä keskilinkki on kiinnitetty alustaan, jossa se vaimentaa kaarreajossa syntyvät jousitukseen kohdistuvat sivusuuntaiset voimat. Opel on kehittänyt tätä alun perin kilpa- ja ralliautoissa käytettyä tekniikkaa niin, että ajoäänet kuuluvat entistä vähemmän matkustamossa.

 

Wattin linkki taka-akseli


Enlarge

HiPerStrut-etujousitus

Etujousituksessa on suorituskykyä parantavat poikittaistuet (eng. high-performance struts, lyhenne HiPerStruts), joiden avulla saavutetaan paras mahdollinen pito ja ohjauksen vetely vältetään käytännössä täysin. Tämä hienostunut ominaisuus on tavanomaisesti varattu vain muutamaan radikaaliin tämän kokoluokan urheiluautoon.

 

HiPerStrut-etujousitus


Enlarge

Enemmän suorituskykyä, pienempi kulutus: pienempään vaihtaminen ecoFLEX-moottoreilla

Opelin uudet, turboahdetut ecoFLEX-moottorit muodostavat erittäin vaikuttavan esimerkin pienempään vaihtamisen (downsizing) periaatteista. Näissä moottoreissa on venttiilikoneisto, jossa kitka on optimoitu, natriumtäytteiset pakoventtiilit, lyhennetyt männät ja liiallisen ahtopaineen toiminto. Näiden ominaisuuksien ansiosta moottoreiden suorituskyky ja vääntö ovat paremmat, mutta kulutus ja päästöt ovat pienemmät.


Enlarge

Turbo ECOTEC® Direct Injection -moottorit

125 kW (170 hv) tehon ja jopa 280 Nm väännön omaava polttoainepihi ja teknisesti edistyksellinen 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection -suoraruiskutusmoottori on todiste siitä, ettei pienempi moottori tarkoita suinkaan pienempää suorituskykyä. Sen isoveli 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection voi ylpeillä 184 kW:n (250 hv) teholla – joka on myös tämän kokoluokan paras. Erinomaisen tehon lisäksi kumpikin moottori tuottavat myös erinomaisen pehmeän ja hiljaisen ajomukavuuden.

 

Tutustu 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection -moottori


Enlarge

Euro 6 -dieselmoottorit

1..9.2015 alkaen Euro 6 -normin vaatimukset tulevat pakollisiksi. Opelilla tämä on jo ennakoitu. Useimmissa Opelin dieselmoottoreissa on otettu jo huomioon Euro 6 -normi ja niissä on käytetty erilaisia tekniikoita tarvittavien typpioksidipäästövähennysten (NOx) saavuttamiseksi. Samalla moottorit tuottavat yhä enemmän puhdasta tehoa.

 

Uuden sukupolven Euro 6 -normin mukainen dieselmoottori